sâmbătă, 27 martie 2021

Dedication (2007)

Gen: Romantic, Comedie, Drama

Distributie: Billy Crudup, Mandy Moore, Tom Wilkinson, Christine Taylor, Bob Balaban

Regizor: Justin Theroux [aflat la prima experienta ca regizor]

Incasari: 407.511 $

Nota Gealapa: 7
Metascore: 50/100

Povestea urmărește un autor de cărți pentru copii misogin, care este forțat să lucreze îndeaproape cu o ilustratoare în locul colaboratorului său de lungă durată și singurului sau prieten.

Chiar daca reprezinta o parte importanta din industria cinematografica, personal nu sunt mare fan al povestilor de dragoste, mai ales pentru ca fiind atat de multe, inevitabil ajung sa semene intre ele. Acestea fiind zise, trebuie sa recunosc ca Dedication este una dintre cele mai originale. Drumul este acelasi: cei doi secunosc, nu se suporta, se cunosc mai bine, se plac, se cearta si apoi se impaca si traiesc fericiti pana la adanci batraneti sau pana vreunul e calcat de tren. Detaliile de pe acest drum insa sunt originale si dialogurile sunt foarte bune si total atipice pentru o poveste de drgaoste pana la urma.

Distirbutia este si ea destul de bunicica. Billy Crudup si mandy moore sunt ambii suficient de experimentati si cunoscuti incat sa colaboreze bine si sa isi faca personajele credibile, dar daca vorbim de credibilitate Tom Wilkinson este cel care da totusi o oarecare greutate acestui film. Nu sunt interpretari memorabile care sa ii umple de premii pe protagonisti, dar sunt prestatii de calitate care asigura succesul intregului film. Chiar daca nu sunt vreun mare fan al sau, de aceasta data trebuie sa il apreciez pe Billy Crudup pentru ca a reusit in cele din urma sa faca agreabil un personaj foarte antipatic la baza.

Acest film va fi indragit de cea mai mare parte a publicului, dar cred ca va atinge chiar o coarda sensibila la oamenii care s-au confruntat s-au au avut cunoscuti care s-au confruntat cu depresie, anxietate sau alte probleme asemanatoare. Este o comedie romantica la baza, dar asa cum aminteam si mai devreme, este una atipica, demna de atentie, asa ca indraznesc sa o recomand si celor care nu sunt neaparat fani ai genului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!