vineri, 12 martie 2021

The Whistleblower (2010)

Gen: Drama

Distributie: Rachel Weisz, Monica Bellucci, Vanessa Redgrave, Davis Strathairn, Nikolaj Lie Kaas

Regizor: Larysa Kondracki [aflata la primul lungmetraj]

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Thriller Prize, Brussels International Festival of Fantasy Film (BIFFF), 2012
-
DGC Craft Award - Sound Editing - Feature Film, Directors Guild of Canada, 2011
- Audience Award -
Best Narrative Feature, Palm Springs International Film Festival, 2011
- Golden Space Needle Award - Best Director, Seattle International Film Festival, 2011
- Audience Award -
Narrative Feature, Whistler Film Festival, 2010

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 59/100

O dramă bazată pe experiențele lui Kathryn Bolkovac, o polițista din Nebraska care a servit ca agent de menținere a păcii în Bosnia de după război și a scos la lumina faptul ca ONU a acoperit un scandal care implica traficul de carne vie

Fiind un film inspirat din realitate, care prezinta o situatie dramatica, era de presupus ca va fi bun si pe alocuri chiar impresionant. Trebuie mentionat insa ca pentru restul lumii acest film a fost probabil mult mai credibil, decat pentru orice spectator roman si asta pentru ca s-a folosit mana de lucru romaneasca, astfel ca limba romana vorbita in Bosnia chipurile si numeroasele masini Dacia si Aro, dar si alte exemple de acest film, pe mine cel putin m-au scos din cand in cand din film. In rest, The Whistleblower este destuld e cursiv si pus in scena fara prea multe briz-brizuri. Ramane destul de fidel povestii pe care nu o infloreste foarte tare de dragul impactului emotional.

Distributia este decenta, cu destule nume importante in componenta si cu Rachel Weisz in rol principal, care face o treaba bunicica si care nu inteleg de ce nu mai este in gratiile regizorilor si se afla momentan intr-un con de umbra. Monica Bellucci si Vanessa Redgrave au contribuit si ele din plin la reusita filmului, cu interpretari foarte bune, chiar daca in roluri mai mici. Pentru mine insa, a fost o bucurie dar si o ciudatenie sa ii vad pe Alexandru Potocean, Flrin Busuioc, Roxana Condurache, Anca Androne si multi alti actori autohtoni, marea lor majoritate cu interpretari bune, dar asa cum aminteam mai devreme, cu efectul secundar de a spulbera povestea pe alocuri.

The Whistleblower nu raspunde la intrebari, ci mai degraba pune unele. Este genul de film greu de vazut, dar in acelasi timp e si imposibil sa nu te uiti la el. Daca vreti sa fiti distrati si amuzati, atunci uitati-va la Transformers, dar daca nu va e teama sa fiti miscati de o poveste adevarata si sa vi se prezinte o bucatica de istorie recenta pe care ar trebui sa o cunoastem si care ne invata ca nu toate lucrurile care pare bune sunt asa, atunci acest film este o optiune viabila si vi-l recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!