marți, 17 noiembrie 2015

White House Down (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke, Richard Jenkins

Regizor: Roland Emmerich [a mai regizat: Stonewall(2015), Dark Horse(2012), Anonymous(2011), 2012(2009), 10,000 BC(2008)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 413.000.000 $

Premii: 
- Best Pre-Show Theatrical Advertising for a Brand, Golden Trailer Awards, 2014
- Best International Actor (Channing Tatum), Jupiter Awards, 2014
- Choice Summer Movie Star: Male (Channing Tatum), Teen Choice Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 52/100

Aflat intr-un tur turistic al Casei Albe, un politist se vede nevoit sa isi salveze fiica si pe presedinte din ghearele unei grupari paramilitare.

Acesta este un film foarte bun de actiune si a fost o surpriza placut. Nu va deveni un clasic datorita lipsei de originalitate si a previzibilitatii. Desi am mai vazut aceasta intriga, povestea din acest film este putin mai complicata si propune mai multe intorsaturi de situatie interesante, dar chiar si asa nu reuseste sa evite sa devina previzibil de cateva ori. Efectele speciale sunt foarte bune, iar coloana sonora este discreta dar isi face treaba.

Initial am avut dubii in ceea ce priveste distributia. Jamie Foxx, un un comic energic, in rolul presedintelui SUA mi s-a parut o alegere neinspirata si am crezut ca am dreptate in primele minute. Din fericire, distribuirea lui in acest rol a fost benefica pentru poveste si s-a achitat cu bine de sarcini. Channing Tatum are o noua prestatie foarte buna si inca este deasupra valului de popularitate care a aparut dintr-o data. Si rolurile secundare ofera prestatii reusite din partea unor actori experimentati si as spune ca distributia este unul din punctele foarte ale filmului.

Din pacate nici in acest film nu scapam de unele stereotipuri ale filmelor de actiune, cum ar fi coeficientul de inteligenta al baietilor rai, care de aceasta data sunt capabili de un plan prin care sa puna stapanire pe casa alba, dar apoi sunt pacaliti cu cele mai usoare trucuri. Trebuie sa intelegem ca acest film nu are sa fie credibil pentru ca in lumea reala, de exemplu, nici un pilot nu ar igora un ordind stiind ca facand asta lanseaza un atac nuclear asupra unui numar important de tari, atac care ar omari milioane de copii, pentru a salva un singur copil.

Regizorul Roland Emmerich a regizat si Indpendence Day, deci are experienta in distrugerea Casei Albe. Aceatsa experienta dar si a altor megaproductii care i-au trecut prin mana se simte. La rubrica de curiozitati va sugerez sa fiti atenti la tricoul purtat de Tatum in film, care este un omagiu adus lui John McClane, personajul principal din seria Greu de ucis.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!