miercuri, 18 noiembrie 2015

Maria (2003)

Gen: Drama

Distributie: Diana Dumbrava, Horatiu Malaele, Serban Ionescu, Luminita Gheorghiu, Rona Hartner

Regizor: Calin Peter Netzer [a mai regizat: Pozitia copilului(2013), Medalia de onoare(2009)]

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Don Quixote Award - Special Mention (Calin Peter Netzer), Cottbus Film Festivalfor Young East European Cinema, 2003
- First Work Award of the Student Jury (Calin Peter Netzer), Cottbus Film Festivalfor Young East European Cinema, 2003
- Honorable Mention, Feature Film Competition (Calin Peter Netzer), Cottbus Film Festival for Young East European Cinema, 2003
- Special Mention - First Works Section (Calin Peter Netzer), Festroia - Troia International Film Festival, 2004
- Bronze Leopard - Best Actress (Diana Dumbrava), Locarno International Film Festival, 2003

Nota Gealapa: 7.45

O mama de sapte copii incearca sa isi gaseasca ceva de lucru dar nimeni nu o ajuta. Abandonata de sot, refuza sa isi vanda un copil si devine prostituata...

Avem de a face cu un film romanesc cum speram sa nu mai intalnesc, adica trist, deprimant, numai bun sa te convinga sa faci ultimul pas spre sinucidere daca te bate acest gand. Avand in vedere ca este un film din 2003 putem trece cu vederea aceasta tristete, mai ales ca filmul este unul foarte bun cu un mesaj foarte puternic. Ca sa fie si mai impresionant, este bazat pe o poveste reala.

 Distributia este si ea una din armele filmului. Patru actori impresioneaza cu interpretari excelente. Acestia sunt Diana Dumbrava, Horatiu Malaele, Serban Ionescu si Luminita Gheorghiu. Practic toate rolurile care au contat. Prestatiile lor sunt extrem de credibile si sensibile.

Doua lucruri fac acest film cu adevarat impresionant, pe langa povestea reala care ii sta la baza. Primul este senazatia permanenta de realitate cruda pe care il transmite. pur si simplu este atat de realist incat mai devreme sau mai tarziu vei gasi un elemnt familiar. Al doilea si poate cel mai defect, este umorul, care este atat de negru ca aproape te face sa plangi mai degraba decat sa razi. Filmul poate sa fie si o readucere la realitate ale celor care pun botul zilele astea la guvernul lui Ciolos. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!