sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Draft Day (2014)

Gen: Sport

Distributie: Kevin Costner, Chadwick Boseman, Jennifer Garner, Dave Donaldson, Chris Berman

Regizor: Ivan Reitman [a mai regizat: No Strings Attached(2011), My Super Ex-Girlfriend(2006), Cooking Lessons(2004), Evolution(2001), Six Days Seven NIghts(1998)]

Buget: 27.000.000 $
Incasari: 29.000.000 $

Nota Gealapa: 7
Metascore: 54/100

In ziua selectiilor din NFL, managerul general Sonny Weaver are ocazia sa isi reconstruiasca echipa facand o intelegere pentru prima optiune. Trebuie sa se hotarasca ce este dispus sa sacrifice intr-o zi care schimba viata a sute de tineri.

Este un film foarte bun, dar nu avea cum sa se bucure de un succes prea mare. In primul rand abordeaza un sport prea putin popular in alta parte decat in SUA. In al doilea rand, nu este povestea clasica a unei victorii pe teren ci ne prezinta o bucatica din dedesubturile acestui joc, aspect care nu va fi pe placul decat unei nise destul de restranse. Reuseste sa transmita cu succes emotie, pasiune si dragoste pentru sport.

Distributia este ticsita de nume importante de la Hollywood dar si din NFL. Kevin Costner face un rol foarte bun. Nu mia oate el sa fie bodyguard, dar talentul inca nu si l-a pierdut. Il secondeaza cu succes Jennifer Garner, care desi nu se numara printre preferintele mele obisnuite, de aceasta data are o prestatie discreta si reusita, nu isterica cum ma obisnuise.

Intriga este una mult prea simpla pentru a fi un subiect de film. Astfel ca timpul pana la deznodamant a fost umplu cu drama inutila pentru poveste. Cateva statistici si anecdote sunt imprumutate din realitate, pentru a face filmul mai realist, dar filmul este doar fictiune. Daca fotbalul american nici un fel de interes pentru voi, atunci nu are cum sa va placa acest film si mai bine alegeti altceva.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!