marți, 10 noiembrie 2015

50 to 1 (2014)

Gen: Drama

Distributie: Skeet Ulrich, Christian Kane, William Devane, Madelyn Deutch, Todd Lowe

Regizor: Jim Wilson [a mai regizat: Whirlygirl(2006), Laffit: All About Winning(2006), Head Above Water(1996), Smart Alec(1986), Stacy's Knights(1983)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 2.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 37/100

Un grup de cowboy inadaptati din New Mexico traiesc calatoria vietii cand calul lor cu picioare strambe se califica pentru Kentucky Derby. Filmul este bazat pe povestea reala a lui Mine that Bird.

Din cand in cand, un film despre care nu ai auzit nimic iti prezinta o particica de istorie despre care nu stiai nimic. Asa se intampla si acum. Nu sunt eu mare fan al hipismului, dar cui nu ii place un film despre orice sport in care cel cotat cu sansa cea mai mica ajunge primul? Nu se apropie de nivelul lui Secretariat, dar este o poveste interesanta, mult mai apropiata de adevarul istoric si un film decent pe care o sa mi-l trec in colectie.

In alegerea distributiei a contat cel mai mult asemanarea fizica, dar chiar si asa si-au gasit loc nume importante, cum ar fi William Devane sau Christian Kane. Incercand sa ramana cat mai fidel povestii, scenariul nu a putut oferi prea multe ocazii de a straluci protagonistilor, dar interpretarile de care avem parte sunt cel putin decente. Oricum nu acesta este aspectul cel mai important intr-un astfel de film.

Doua dintre melodiile din coloana sonora sunt compuse si interpretate chiar de Christian Kane. Am inteles ca nu a fost usor sa se stranga banii necesari pentru ca aceasta poveste sa fie spusa, dar a meritat efortul. Ca sa ma asigur ca in momentul culminant regizorul nu s-a lasat de val si a exagerat putin, am cautat si cursa la care se face referire si am fost surprins ca nu a inflorit adevarul deloc. Mai jos, dupa trailer, gasiti si Kentucky Derbyul din 2009, castigat de Mine that Bird:



Si cursa:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!