vineri, 20 noiembrie 2015

Bessie (2015)

Gen: Biografic

Distributie: Michael Kenneth Williams, Tika Sumpter, Queen Latifah, Oliver Platt, Mo' Nique

Regizor: Dee Rees [a mai regizat: Pariah(2011), Eventual Salvation(2008)]

Filmul a obtinut 9 premii pana acum, printre care:
- Outstanding Sound Mixing for a Limited Series or a Movie, Primetime Emmy Awards, 2015
- Outstanding Television Movie, Primetime Emmy Awards, 2015
- Outstanding Music Composition for a Limited Series, Movie or a Special (Original Dramatic Score), Primetime Emmy Awards, 2015
- Outstanding Cinematography for a Limited Series or Movie, Primetime Emmy Awards, 2015
- Best Movie, Critics Choice Television Awards, 2015

Nota Gealapa: 6.55

Povestea legendarei canterete de blues, Bessie Smith, care a cunoscut faima in anii '20 si '30.

Orice film care dezvaluie o bucatica de istorie este binevenit. Si acesta este foarte interesant si abordeaza un subiect necunoscut celor mai multi dintre noi. Din pacate, nu acopera decat o mica parte din viata acesteia, desi din cate m-am documentat si restul vietii sale ar fi fost cel putin la fel de interesanta. Asa se fac unele legaturi care sunt greu de inteles nefiind explicate.

Distributia este in regula pentru un film de televiziune. in rolul principal o avem pe Queen Latifah, suficient de experimentata atat ca actrita, cat si ca interpreta, incat sa duca acest personaj la capat cu succes.In rolurile secundare avem cateva nume importante, vezi Oliver Platt, dar cei mai multi sunt necunoscuti, asta neimpiedicandu-i sa aiba prestatii solide.

Filmul este mai mult despre Bessie Smith cantareata, decat despre Bessie Smith omul, iar la sfarsitul filmului, foarte brusc si neastepta, nu ai senzatia ca stii ceva despre ea in afara ca era o cantareata extraordinara. Daca aveti stomacul sensibil va avertizez ca exista o scena topless in care Queen Latifah se admira in fata oglinzii. Din pacate pentru ea, am citit ca nu s-a folosit o dublura.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!