luni, 9 noiembrie 2015

Horsehead (2014)

Gen: Fantastic

Distributie: Lilly-Fleur Pointeaux, Catriona MacColl, Murray Head, Gala Besson, Fu'ad Ait Aattou

Regizor: Romain Basset [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Best Director (Romain Basset), Fantasporto, 2015

Nota Gealapa: 5.05

Inca din copilarie, jessica a fost bantuita de cosmaruri recurente ale caror sensuri nu le-a inteles, lucru care a determinat-o sa studieze visele. Dupa moartea bunicii sale, este nevoita sa se intoarca in casa in care a crescut unde incearca sa isi controleze visele si sa afle secretele intunecate ale familiei sale.

Daca cineva se mai indoieste ca francezii sunt niste ciudati, acest film este dovada perfecta. Incepe brusc, fara sa ne explice unde si de ce suntem acolo si ne arunca direct intr-o lume bizara din care nu mai iesim pana la sfarsit. La un moment dat ne sunt dezvaluite unele detalii care dau intregului film putin sens, dar total insuficiente pentru a intelege pe deplin la ce ai fost martor. Practic, acest film are cateva scene foarte bune ele insele, nu in corelatie cu povestea, ca niste mici scurtmetraje. Coloana sonora da fiori si ea de multe ori. Cam astea sunt singurele lucruri bune de care avem parte.

Distributia nu este cea mai relevanta nici pentru cinematografia franceza. Cu un scenariu zgarcit in dialoguri si obligati sa intepreteze in engleza, actorii au fost cumva sortiti de la inceput esecului in tentativa lor artistica. Rolurile secundare sunt mult prea supra-interpretate si nici protagonista, o copila cu niste tatuaje de pitipoanca si o pereche decenta de sani, nu reuseste sa lumineze prea mult filmul. Este un fel de varianta mai netalentata de Kristen Stewart.

Cu siguranta nu este un film pentru toata lumea. Nmu multi vor avea acces  din punct de vedere mental la el. Cred ca regizorul, desi debutant, a scos cam tot ce se putea de scos de la o asemenea poveste ciudata.  Reuseste sa ne poarte cu succes intr-ununivers erotic si sangeros in acelasi timp. Nu imi dau seama daca am fost transpus cu succes intr-un cosmar sau filmul in sine a fost un lung cosmar. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!