sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Grand Piano (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Elijah Wood, John Cusack, Kerry Bishe, Tamsin Egerton, Allen Leech

Regizor: Eugenio Mira [a mai regizat: Agnosia(2010), The Birthday(2004)]

Incasari: 100.000 $

Premii:
- Best Editing (Mejor Montaje), Cinema Writers Circle Awards, Spania 2014
- Best Score (Mejor Musica), Cinema Writers Circle Awards, Spania 2014
- Best Original Score, Feroz Awards, Spania 2014
- Best Score, Fright Meter Awards, 2014
- Best Original Score for an Action/Adventure/Thriller Film, International Film Music Critics Award (IFMCA), 2013

Nota Gealapa: 6.05
Metascore: 61/100

Un pianist cu frica de scena trebuie sa sustina un spectacol sub privirea inamicului, care il va impusca daca greseste o singura nota.

Acest film avea toate premisele unui succes,dar din pacate nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Intriga este interesanta si promitea un film palpitant, plin de suspans. Intr-o oarecare masura chiar asa a fost. Desi sunt destule detalii care nu au logica in prima parte a filmului, treci usor peste ele in speranta unhui final apoteotica, final care se dovedeste a fi un mare fas. Cel mai bun lucru din acest film este coloana sonora, compusa special pentru acesta si care iti sporeste fiecare simtire.

Distributia este unul din motivele datorita caruia am crezut ca o sa vad un film memorabil, dar s-a dovedit a fi inselatoare. Protagonistul este Elijah Wood, a carui prestatie este mai degraba mediocra, fiind pus de scenariu in cateva ipostaze in care era greu sa fie credibil, cum la fel de putin credibila a fost si alegerea de a-l pune in rolul unui pianis. La polul opus, este John Cusack, antagonistul, caruia ii auzim insa doar vocea si il vedem doar vreo doua minute, mult prea putin pentru a oferi plus-valoare.

Mi se intampla des sa spun sa nu va lasati pacaliti de un inceput mai slab al unui film, pentru ca doar incepe mai greu. In acest caz o sa fac exact opusul: nu va lasati pacaliti de un inceput foarte bun pentru ca lucrurile o iau la vale destul de repede si nu se mai ridica niciodata. practic, daca ati vazut trailerul, ati vazut tot filmul. Eu stiu ca daca faci un film despre medicina, te consulti cu niste specialisti in domeniu, ca sa nu te faci de ras si sa oferi informatii exacte, astfel incat sa ai credibilitate. in acest caz, nimeni nu a vorbit cu nici un pianist, fie el si mediocru si pe nimeni nu a interesat ca acest film sa fie macar putin credibil. Avem parte de peste o ora de cantat la pian si in nici un moment "pianistul" nu apasa vreo pedala, iar acesta este doar un exemplu.

Daca alegeti sa il vizionati, aveti grija sa nu scapati o gluma care incepe in prima parte a filmului si are punchlineul spre sfarsit. E unul din putinele momente de finate propuse de aceasta pelicula. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!