sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Lake Placid (1999)

Gen: Horror

Distributie: Bridget Fonda, Bill Pulman, Oliver Platt, Brendan Gleeson, Betty White

Regizor: Steve Miner [a mai regizat: Major Movie Star(2008), Day of the Dead(2008), Scarlett(2006), Home of the Brave(2002), The Third Degree(2001)]

Buget: 27.000.000 $
Incasari: 65.000.000 $

Nota Gealapa: 6
Metascore: 34/100

Trei oameni incearca sa opreasca un crocodil gigant crae ii terorizeaza pe rezidentii din Black Lake, Mine.

Aceasta trilogie, nu foarte promovata la noi, a inceput in vremea in care in astfel de filme inca se mai investea serios si actorii cu oarecare nume nu lipseau nici ei din partitura. Tocmai de aceea am vrut neaparat sa il si vad. L-am catalogat ca horror, dar este greu sa il incadrezi intr-un gen pentru ca este aproape in egala masura si comedie. Scenariul propune, pe langaunele clisee ale genului si dialoguri savuroase care nu te fac sa dai ochii peste cap la fiecare doua replici.

Distributia este foarte in regula, fara sa avem parte insa de prestatii artistice impresionante. Nici nu prea aveam cum intr-un film cu crocodili. Fiind vorba de actori seriosi cu experienta mare si interpretarile lor au fost decente si destul de credibile. Oliver Platt are o prestatie solida, iar aparitia lui Betty White este o surpriza placuta. Dintre toti insa, cel mai mult a stralucit, in mod surprinzator, Brendan Gleeson. La polul opus as evidentia-o pe Bridget Fonda, care trage tot filmul in jos prin stilul ei isteric de interpretare.

Se pare ca este posibil ca un film sa fie si amuzant si sa iti dea si fiori in acelasi timp. Bineinteles ca multe lucruri nu au logica, dar sunt si o multime de scene excelente, rasturnari de situatie care contribuie pozitiv la poveste si aceasta serie este pe cale sa devina una din placerile mele vinovate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!