marți, 28 septembrie 2021

Ping Pong Summer (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Marcello Conte, Judah Friedlander, Amy Sedaris, Lea Thompson, Robert Hambury

Regizor: Michael Tully [a mai regizat: Don't Leave Home(2018), Septien(2011), Silver Jaw(2007), Cocaine Angel(2006)]

Buget: 1.500.000 $
Incasari: 52.909 $

Premii:
- Audience Award - Best Narrative Feature Film, Sarasota Film Festival, 2014
- Terry Porter Visionary Award, Sarasota Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 5.65
Metascore: 52/100

O vacanta de familie din vara anului 1985 ii schimba viata unui adolescent obsedat de ping-pong.

Filmele cu adolescenti, fie ele si comedii, intotdeauna vor reusi sa trezeasca in spectatori macar anumite nostalgii, oricat de obisnuite si asteptate ar fi. Din pacate, acest film nu ofera mar elucru in afara de acestea. Mi se pare ca povestea adrseaza o perioada de timp atat de scurta si un conflict atat de banal si neimportant incat a fost sortit pieirii inca din fasa si nu a avut sanse reale de a fi cu adevarat un film bun, sau macar iesit din comun. Chiar daca se desfasoara intr-un decor insorit si intr-o atmosfera de vacanta, filmul este neplacut de sumbru si trist in unele momente si nu reuseste in nici un moment sa ridice pulsul sau sa ne conduca pe o pista gresita pentru a ne surprinde dupa aceea.

Chiar daca Susan Sarandon, John Hannah si Lea Thompson fac parte din distributie si am fi tentati sa credem ca ne asteapta acteva prestatii deosebite, adevarule ste ca rolurile acestora sunt atat de mici incat nu prea conteaza, chiar daca este placut sa ii vedem cand si cand. Rolurile importante cad in sarcina unor actori tineri, nu foarte experimentati, total anonimi si care nici nu arata lucruri deosebite. Prezenta celor trei actori experimentati amintiti ami sus nu este suficienta pentru a echilibra balanta si acestia nu reusesc sa ajute filmul prea mult.

Chiar daca atmosfera anilor '80 as spune ca este recreata cu succes, acest moment nostalgic este atat de specific, incat as fi tentat sa cred ca este o amintire personala a regizorului. Asa s-ar explica si distanta uriasa intre acest film si celelalte proiecte ale sale. Este de apreciat ca scopul personajului principal nu este acela de a avea o prima experienta sexuala memorabila, cums e intampla de obicei in astfeld e filme. Chiar daca vorbim de o comedie, nu este un umor menit sa te faca sa te tii de burta si sa te doara falcile de ras. Este un umor asezat, mai mult sau mai putin reusit, care provoaca doar zambete cand si cand. Pur si simplu nu este un film care sa merite a fi cautat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!