joi, 16 septembrie 2021

Kidnapped (2010)

Titlu original: Secuestrados

Gen: Thriller, Horror

Distributie: Fernando Cayo, Manuela Vellés, Ana Wagener, Guillermo Barrientos, Dritan Biba

Regizor: Miguel Ángel Vivas [a mai regizat: Your Son(2018), Inside(2016), Extinction(2015), Reflejos(2002)]

Incasari: 969.024 $

Premii:
- Horror Jury Prize - Best Horror Feature, Austin Fantastic Fest, 2010
- Horror Jury Prize - Best Director, Austin Fantastic Fest, 2010

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 49/100

Trei infractori est-europeni navalesc într-o casă dintr-o comunitate închisă din Madrid, ținând ostatică familia, forțându-l pe tată să-și golească cardurile de credit. 

In ultima vreme, cele mai placute surprize cinematografice pe care le-am avut, au venit din afara Hollywoodului, cum este cazul si cu acest film spaniol. Secuestrados pare in prima lui parte un thriller obisnuit, decent, fara multe lucruri deosebite, dar spre final devine mult mai sangeros, grafic,socant si te lasa cumva cu gura cascata de uimire, soc si groaza. Intriga este una banala la prima vedere, o intriga pe acre am mai intalnit-o in repetate randuri, dar iata ca un regizor priceput si un scenariu bun poate stoarce intreg potentialul unei astfel de povesti facand-o intr-o oarecare masura memorabila.

Numele din distirbutie nu imi spun mai nimic si nici nu am recunoscut vreun actor, dar ma bucur ca am vazut interpretari credibile, acre m-au facut sa empatizez cu personajele. Cliseele prin care trec personajele sunt intr-un numar foarte mic, aspect care ajuta si el destul de mult in a face povestea credibila, dar si prestatiile actorilor sunt un factor decisiv datorita caruia filmul se ridica cumva peste majoritatea productiilor de acest gen. Poate groaza, tipetele, socul si lacrimile nu sunt cele mai complicate de jucat, dar am vazut de atatea ori actori care nu au putut sa se descurce nici macar cu acestea, dar asta nu pare sa fie o problema in cinematogafia europeana in general.

Kidnapped este un film mult mai usor de admirat decat de indragit. Ideea unei familii tinuta ostateca in propria casa este una devenita deja banala, asa ca acest film este un caz clasic de forma care primeaza in fata substantei, pentru ca dupa ce il dezbracam de toate artificiile regizorale si de cinematografie ramane un thriller destul de standard. Este de admirat mana dibace a regizorulu care improspateaza aceasta intriga si o face agrebaila si sper ca acesta va primi in viitor o poveste mai complexa demna de talentul pe care il arata aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!