luni, 13 septembrie 2021

Spectacular! (2009)

Gen: Familie, Musical

Distributie: Nolan Gerard Funk, Tammin Sursok, Victoria Justice, Simon Curtis, Andrea Lewis

Regizor: Robert Iscove [a mai regizat: Surprised by Love(2015), Smart Cookies(2012), Whiskey Business(2012), To the Mat(2011), On Strike for Christmas(2010)]

Premii:
- Golden Reel Award - Best Sound Editing - Long Form Music in Television, Motion Pictur Sound Editors, SUA 2010

Nota Gealapa: 6.50

Un cor de liceu scade în popularitate, deoarece continuă să-și piardă pe rând majoritatea membrilor importanti. Un cântăreț de rock aspirant este convins să se alăture corului, în speranța de a câștiga viitoarea competiție și premiul în bani.

Filmele Nickelodeon au devenit aproape un gen aparte, dar pentru un astfel de film Spectacular! a fost chiar decent. Are toate caracteristicele care fac acest tip de filme sa fie groaznice de obicei, dar reuseste sa fie si cat de cat coerent si chiar agreabil. Bineinteles ca nu este deloc original, bineinteles ca este previzibil inca de la primele scene, bineinteles ca playbackul din film este absolut deranjant si bineinteles ca intriga este foarte superficiala si dialogurile monotone in cea mai mare parte, dar am auzit niste muzica buna, am si zambit de cateva ori si per total filmul mi-a dat o stare de bine.

Actorii sunt oarecum familiari, chiar daca nu as putea sa imi amintesc numele vreunuia fara ajutor. Prestatiile lor sunt in sine un cliseu, fiind clar un mod de interpretare tipic filmelor pentru copii, un lucru ciudat avand in vedere ca aceasta poveste se adreseaza mai degraba adolescentilor. Din fericire exista si o mana de scene interpretate foarte bine, care mai salveaza aparentele si pare ca protagonistii s-au simtit bine impreuna si au avut cat de cat chimie.

Acest film pare sa fie o varianta mult mai saraca si defavorizata de High School Musical sau Camp Rock. care nici ele nu au fost cine stie ce capodopere, si sa te apropii cat de cat de calitatea acestora folosind un buget care pentru filmele amintite ar fi acoperit probabil doar cateringul mi se pare o performanata. Cred ca pot spune ca este un film stupid, dar in mod ciudat destul de agreabil, pe care insa nu l-as recomanda nimanui, pentru ca cei dornici sa vada un musical au o multime de variante chiar bune pe care le pot alege.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!