marți, 7 septembrie 2021

Say You Will (2017)

Gen: Drama

Distributie: Travis Tope, Katherine Hughes, Israel Broussard, Sam Trammell, Michelle Forbes

Regizor: Nick Naveda [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 6.05

Dupa sinuciderea tatalui sau, un proaspat absolvent de liceu incearca sa faca fata primei sale relatii in timp ce trebuie sa isi ingrijeasca si mama.

Poate ca m-a prins intr-o anumita dispozitie, poate am empatizat cu personajele pentru ca m-am putut identifica in anumite situatii, cert este ca acest film m-a atins si m-a impresionat pe alocuri. Este un film de televiziune simplu, ieftin si privind obiectiv, nu impresioneaza cu nimic si nu exceleaza la nici un capitol. Este un simplu film de televiziune, dar personal l-am simtit ca fiind un film onest, are o poveste sensibila si credibila si nu urmeaza chiar toate cliseele genului.

Bineinteles ca intr-un asemenea film nu avem parte de o distributie stelara, dar in rolurile importante sunt figuri cat de cat familiare care dau credibilitate povestii si nici interpretarile lor nu sunt tocmai de lepadat. Trecand peste supradramatismul din anumite scene, sunt altele in care reusesc chiar sa impresioneze si sa emotioneze. Nu exista neaparat remarcati, dar nici cineva care sa o fi facut de oaie, iar per total prestatiile actorilor cred ca sunt un plus pentru film.

Say You Will este un film de familie destul de bun cu toate minusurile lui. Este si dramatic si romantic, onest si autentic. Nu are efecte vizuale, nu are o cinematografie iesita din comun si nici vreo coloana sonora care sa iti ramana in minte, dar are totusi o carisma proprie, nu este plictisitor si ofera destula tensiune pe parcurs, pana la un deznodamant care dupa o astfel de poveste, are bunul simt de a nu fi un happy end clasic. Este un film potrivit pe care il recomand oricui isi doreste o experienta mai asezata si linitita... mai pentru suflet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!