luni, 6 septembrie 2021

The Game Changers (2018)

Gen: Documentar

Distributie: James Wilks, Arnold Schwarzenegger, Patrik Baboumian, Dotsie Bausch, Tia Blanco

Regizor: Louie Psihoyos [a mai regizat: Mission: Joy - Finding Happiness in Troubled Times(2021), Racing Extinction(2015), The Cove(2009)]

Incasari: 897.992 $

Nota Gealapa: 8.15

Lumea unui luptător UFC este dată peste cap când descoperă un grup de sportivi de elită și oameni de știință de renume mondial care demonstrează că tot ceea ce fusese învățat despre proteine a fost o minciună.

Sunt multe filme care incearca sa convinga lumea sa renunte la carne si la produsele animale si sa adopte un stil de viata bazat pe plante, dar putine reusesc sa fie suficient de convingatoare incat sa te puna pe ganduri macar o cateva secunde. Acesta reuseste si o face folosind o abordare si o perspectiva originale, care nu te plictiseste chiar daca iti prezinta informatii in cea mai mare parte deja cunoscute. Prmeisele sunt aceleasi: beneficiile unei diete bazate pe plante, mafia din industria alimentara si exemple de succes care au facut aceasta tranzitie. Abordarea vine insa dintr-un cadru sportiv, care adreseaza si spulbera unele mituri si obtine acces la o categorie noua de public.

Aparitile scurte, unele chiar foarte sumare, ale unor nume uriase, au permis producatorilor sa treaca in distributie nume ca Arnold Schwarzenegger sau Lewis Hamilton, care cu siguranta fac filmul mult mai atragator si castiga multi oameni care fara prezenta acestor personalitati nu s-ar fi hotarat sa il vada. Este totusi un film documentar in care nu putem vorbi de calitatea unor interpretari, dar pot spune ca majoritatea celor intervievati au fost foarte credibili si m-au fcut pana si pe mine, un dependent exemplar de tot ce e nociv, sa ma gandesc la o transformare a stilului de viata.

Binenteles, asa cum era de asteptat, filmul a avut parte si de cantitati impresionante de hate, venit din "cealalta tabara". Acum suntem ca intr-un meci de fotbal in care ambele echipe au impresia ca sunt furate de arbitri si toata lumea e impotriva lor, iar cele doua galerii isi striga fiecare argumentele.Pana la urma fiecare e liber sa isi traga propriile concluzii, dar una peste alta cred ca The Game Changers este un film foarte bun si il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!