marți, 14 septembrie 2021

The Apocalypse (2007)

Gen: Drama

Distributie: Rhett Giles, Jill Stapley, Kristen Quintrall, Tom Nagel, Davis Shick

Regizor: Justin Jones [a mai regizat: Dark Image(2017), Rivers 9(2015), Sorority Party Masacre(2012), Quantum Apocalypse(2010), Invasion of the Pod People(2007)]

Buget: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 4.05

O mamă și un tată își caută singurul copil în timp ce un asteroid uriaș care se indreapta spre Pământ declanșează o serie de evenimente apocaliptice.

Primul lucru care imi vine in minte despre acest film este ca pare un San Andreas religios. E ciudat, pentru ca a aparut cu cativa ani inaintea filmului pe care l-am amintit , dar intriga si felul in care povestea evolueaza seamana izbitor. In acest film insa, lipsesc efectele vizuale scumpe si scenele epice, dar are in plus o abordare crestina si pilde bisericesti. Nu pare un schimb echitabil pentru ca nu este, iar acest film este doar o experienta stanjenitoare care nu cred ca poate fi indragita in afara unor lacasuri de cult fanatice. Nu am nimic impotriva acestor filme crestine, atata timp cat sunt facute asa cum trebuie si nu incearca sa predice si sa atraga adepti cu orice pret.

Distributia este formata exclusiv din actori anonimi, unii dintre ei probabil credinciosi impatimiti, recrutati poate chiar din randurile unor parohii, pentru ca nu pare ca abilitatile actoricesti au fost primul criteriu in alegerea acestora. Nu am vazut chimie si nu am vazut prea mult talent. Am vazut in schimb prestatii rigide, dialoguri jenante si multe momente de-a dreptul stanjenitoare si pot spune ca per total prestatiile artistice incurca si mai mult filmul si sunt unul din motivele pentru care acesta este atat de slab.

Efectele vizuale din acest film sunt atat d eproaste, incat un vlogger incepator poate face unele mai bune la el acasa. Povestea este plata si previzibila si nici macar sunetul nu este asa cum trebuie. Dialogurile sunt unele dintre cele mai plictisitoare pe care le-am vazut si calitatea generala este asa de slaba incat pare ca rola de film pe care s-a filmat a facut bugetul sa explodeze si filmul a fost la un pas sa fie filmat digital. Intr-un asemenea cadru menit de la inceput dezastrului, mesajul crestin si implicit scopul filmului, se pierde pe parcurs.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!