sâmbătă, 18 septembrie 2021

Knives Out (2019)

Gen: Crima, Drama, Comedie

Distributie: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon

Regizor: Rian Johnson [a mai regizat: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi(2017), Looper(2012), The Brothers Bloom(2008), Brick(2005)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 311.605.581 $

Filmul a obtinut 49 de premii, printre care:
- Best Ensemble, AARP Movies for Grownups Awards, 2020
- Movie of the Year, AFI Awards, SUA 2020
- Best Ensemble, Austin Film Critics Association, 2020
- Artios Award - Outstanding Achievement in Casting - Big Budget Feature - Comedy, Casting Society of America, SUA 2020
- Best Ensemble Cast, Chicago Indie Critics Awards (CIC), 2020

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 82/100

Un detectiv investighează moartea patriarhului unei familii excentrice si combative.

Knives Out a fost ca o gura de aer proaspat. Este un film modern cu o abordare de asemenea moderna, dar si clasica intr-un fel. O poveste nu neaparat oriignala, care mi-a adus aminte de filmele cu Poirot de pe vremuri, dar scenariul a fost excelent si a dezvoltat povestea cu umor de buna calitate, dialoguri savuroase, tensiune din plin si rasturnari de situatie oportune. Nu este un film care sa debordeze de efcte speciale si scene de actiune. Este doar o poveste foarte bine spusa care reuseste sa captiveze fara sa fie nevoie a apeleze la artificii tehnice prea multe. In afara de stilul exagerat de dramatic atribuit unor personaje, care le pune in contradictie cu epoca in care se desfasoara actiunea, nu am gasit alte lucruri de reprosat si chiar si acesta este mai degraba un detaliu minor.

Distributia este principalul punct de atractie la acest film si poate motivul principal pentru acre acesta este atat de bun. Pentru un asemenea film, aproape ca putem vorbi de o distributie stelara. Cand ii ai in echipa pe Ana de Armas, Chris Evans, Daniel Craig, Christopher Plummer, Toni Collette sau Jamie Lee Curtis asteptarile sunt foarte mari, dar acestia au livrat exact ce se astepta de la ei. Nu am avut in nici un moment senzatia vreunei competitii pentru mai multa atentie din partea vreunuia dintre ei. Toti au fost suficient de maturi incat sa se preopcupe doar sa lucreze foarte bine impreuna si le-a iesit de minune.

Calitatea excelenta a filmului este cu atat mai surprinzatoare cu cat vine din mana lui Rian johnson, un regizor care are cateva titluri importante in cv, dar nu are atat de multa experienta. Ce-i drept a fost ajutat din plin de un scenariu fin si de o distirbutie cum putini au ocazia sa intalneasca in acriera, dar si cinematografia, muzica si editarea sa au fost la inaltime, iar rezultatul este unul dintre cele mai distractive filme pe acre le-am vazut de multa vreme. Este un film care poate sa captiveze si publicul tanar, dar si pe cel nostalgic dupa vremurile Agathei Christie, asa ca eu il recomand cu toata increderea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!