duminică, 19 septembrie 2021

The Catechism Cataclysm (2011)

Gen: Comedie

Distributie: Judy Findlay, Steve Little, Robert Longstreet, Carlos Lopez, Derek Erdman

Regizor: Todd Rohal [a mai regizat: Uncle Kent 2(2015), ABCs of Death 2(2014), Nature Calls(2012), Cinemad Mixtape #1(2009), The Guatemalan Handshake(2006)]

Incasari: 4.373 $

Nota Gealapa: 4.95
Metascore: 47/100

Părintele William Smoortser își scapă biblia într-o toaletă publică, chiar înainte de a începe o excursie de o zi, dezlănțuind toată gloria iadului.

Acest film e ca prietenul ala ciudat din grup, care e putin inadaptat social si face glume ciudate la care rade doar el uneori, dar pe care lumea il accepta pentru ca e baiat bun. Este un film cu un nume deloc comercial, cu un umor ciudat nu foarte reusit, cu vreo trei scene reusite, cu un subiect marunt si un scenariu submediocru si acre dureaza putin peste o ora dar un timp care se scurge foarte greu. Austeritatea se simte in fiecare cadru, dar nu neaparat lipsa banilor a fost cea mai mare problema a filmului, ci mai degraba lipsa ideilor si a calitatii in general.

Distributia nu ajuta nici ea prea mult. In afara de Steve Little, care este si protagonist, nu prea am mai recunoscut pe nimeni, iar acesta nu este un actor care sa iti ridice prea mult nivelul asteptarilor si are aici o interpretare in nota filmului, adica mai degraba ciudata decat interesanta. Nici din planul secund nu a rasarit cineva cu vreo prestatie mai de Doamne-ajuta, asa ca interpretarile actorilor se adauga pe lunga lista de probleme a acestui film As putea sa spun ca am si zarit in unele scene lipsa vietii si a sperantei in ochii unora dintre actori.

Pentru orice film cred ca exista spectatorul potrivit si cred ca si acesta isi va gasi un grupulet de oameni care sa il iubeasca de-a dreptul, dar trebuie sa iti placa filmele confuze care sa te bage in ceata, trebuie sa iti placa lucrurile mai superficiale si nu trebuie sa puna deloc accent pe finalul unui film, pentru ca acesta practic nu are unul. Daca alegeti sa il vedeti trebuie sa fiti pregatiti pentru ceva ce nu are sens aproape deloc si sa nu fiti ortodocsi inraiti. Eu as zice ca e mai bine sa va tineti departe de el, pentru ca oricat as incerca sa il impachetez de frumos, pur sis implu nu are mare lucru de oferit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!