vineri, 1 octombrie 2021

Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000)

Gen: Horror

Distributie: Jeffrey Donovan, Stephen Barker Turner, Erica Leerhsen, Kurt Loder, Chuck Scarborough

Regizor: Joe Berlinger [a mai regizat: The Longest Wave(2019), Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile(2019), Intent to Destroy: Death, Denial & Depiction(2017), Tony Robbins: I Am Not Your Guru(2016), Whitey: United States of America v. James J. Bulger(2014)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 47.737.094 $

Premii:
- Chainsaw Award - Worst Film, Fangoria Chainsaw Awards, 2001
- Most Original, Golden Trailer Awards, 2001
- Worst Remake or Sequel, Razzie Awards, 2001
- Worst Remake or Sequel, The Stinkers Bad Movie Awards, 2000
- The Remake or Sequel Nobody Was Clamoring For, The Stinkers Bad Movie Awards, 2000

Nota Gealapa: 4.65
Metascore: 15/100

Un grup de turiști ajunge în Burkittsville, Maryland, după ce a văzut The Blair Witch Project (1999) pentru a explora mitologia și fenomenul, dar si pentru a se confrunta cu propriile lor nevroze și, eventual chiar cu vrăjitoarea însăși.

Acesta este sequelul de care toata lumea era curioasa, dar pe care nimeni nu si-l dorea cu adevarat. Primul Blair Witch a revolutionat filmele horror, dand nastere unui nou subgen si anume cel al filmelor tip "found footage", care a fost o surpriza placuta la acel moment, filmul find foartte bun, dar ale carui efecte secundare sunt zeci de filme mediocre si farte proaste care au incercat sa abordeze acest mod de lucru din ratiuni financiare. Cu o stacheta ridicata atat de inalt, era clar ca sansele ca un sequel sa reuseasca sunt infime, de aceea spun ca nimeni nu voia cu adevarat ca acesta sa existe, de teama dezamagirii. Din pacate acest film s-a intamplat si dezamagirea a fost una crunta. Pierzand si elementul surpriza, acest film a ramas doar cu o poveste slaba si o aroganta nejustificata totusi care arunca o umbra si peste predecesorul sau. La doar un an dupa primul film, nu era cazul ca autoreferinta sa devina intreaga intriga a unui sequel, ami ales cand nu reusesti deloc sa recreezi aceeasi atmosfera sumbra care a provocat transpiratii reci atator oameni.

Nu ajuta nici distributia formata din actori anonimi cu talent indoielnic. Prestatia lor lasa de asemenea mult dorit si ingroapa orice sansa de reusita a filmului. Chiar daca nu ii ajuta nici povestea si nici scenariul, cred ca niste actori mai dibaci ar fi putut scoate mai mult de la acestea si ar fi facut filmul sa fie macar tolerabil. Interpretarile sunt atat de slabe incat nici nu merita sa mentionez vreun nume si cred ca acest film este o pata neagra pe cv-ul lui Joe Berlinger, cel care a regizat acest film si a fost si el cuprins de infatuarea generala nerezistand tentatiei de a-si acorda lui insusi un mic rol.

Doar daca esti un "ultras" al primului film ai putea sustine ca acesta este bun de ceva. Daca primul chiar te punea pe ganduri si te facea sa te gandesti daca nu cumva este posibil sa aiba o samanta de adevar, in acesta avem parte doar de goluri de logica si scene ridicole. Primul film merita vazut, macar pentru a vedea cum a luat nastere un intreg gen cinematografic, dar si pentru ca este bun, palpitant si iti va da fiori, dar pe acesta trebuie a il ocoliti cu orice pret, pentru ca singurul lucru infricosator la el este timpul pe care il pierzi vizionandu-l.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!