duminică, 24 octombrie 2021

The Greatest (2009)

Gen: Drama

Distributie: Carey Mulligan, Aaron Taylor-Johnson, Pierce Brosnan, Susan Sarandon, Johnny Simmons

Regizor: Shana Feste [a mai regizat: Run Sweetheart Run(2020), Boundaries(2018), Endless Love(2014), Country Strong(2010)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 1.344.544 $

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 45/100

O dramă in centrul careia se afla o adolescentă cu probleme și o familie care încearcă să treacă peste pierderea fiului lor.

Acest film este insusi definitia unei drame cinstite. O poveste atat de puternica si cu greutate, cu un scenariu care in aceasta situatie nici nu trebuie sa fie foarte deosebit, ci doar suficient d eingrijit incat sa nu strice prea multe si cu actori experimentati care sa fie capabili sa sece de lacrimi ochii spectatorilor.Bineinteles ca este si previzibil si nu impresioneaza din punct de vedere tehnic, dar este un film cu substanta, care te captiveaza datorita emotiei si pentru ca un numar mare de oameni sunt consvins ca se regaesc macar partial in aceasta poveste.

Filmul mai beneficiaza si de talent din plin si de experienta. Da, protagonista filmului, pe numele ei Carey Mulligan nu este un nume care sa iti atraga atentia neaparat, dar a dovedit suficienta dibacie si ne arata aici destule abilitati incat sa ma faca interesat si de un viitor film al ei. Cel putin la fel de importanta este si prezenta  in roluri secundare a doua nume uriase. Chiar daca nu mai sunt la fel de in voga ca pe vremuri, Susan Sarandon si Pierce Brosnan au atat de multa experienta incat duce pe umeri orice fel de proiect atunci cand au chef de joaca si de aceasta data a parut ca si-au dat tot interesul, oferind prestatii care au asigurat credibilitatea povestii.

La prima vedere poate parea doar un film exagerat de trist si depreseiv, in care se plange mult sau sunt oameni pe cale sa planga si acre se abtin din greu sa nu o faca si poate asa este, tocmai de aceea este surprinzator cat de usor de urmarit este. Pe final se mai termina cu plansul, dar si povestea isi mai pierde din greutate alegand calea batatorita a happy-endului. Eu apreciez acest film mai degraba pentru realismul incredibil al preimelor doua treimi si sa ma bucur ca deznodamantul nu este totusi excesiv de melodramatic. Recomand acest film oricui ii place o drama buna si oricui are chef sa planga pentru a se descarca si nu are nici o scuza sa o faca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!