luni, 25 octombrie 2021

Bohemian Rhapsody (2018)

Gen: Biografic, Musical, Drama

Distributie: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello

Regizor: Bryan Singer [a mai regizat: X-Men: Apocalypse(2016), X-Men: Days of Future Past(2014), Jack the Giant Slayer(2013), Mockinbird Lane(2012), Valkyrie(2008)]

Buget: 52.000.000 $
Incasari: 911.100.727 $

Filmul a obtinut 47 de premii, printre care:
- Oscar - Best Performance by an Actor in a Leading Role (Rami Malek), Academy Awards, SUA 2019
- Oscar - Best Achievement in Film Editing, Academy Awards. SUA 2019
- Oscar - Best Achievement in Sound Editing, Academy Awards. SUA 2019
- Oscar - Best Achievement in Sound Mixing, Academy Awards, SUA 2019
- Best Leading Actor (Rami Malek), BAFTA Awards, 2019

Nota Gealapa: 8.40
Metascore: 49/100

Povestea legendarei trupe rock britanice Queen și a cântărețului Freddie Mercury, culminand cu celebrul lor spectacol la Live Aid (1985).

Am inceput acest film avand asteptarile foarte ridicate, din cauza premiilor, articolelor si a parerilor auzite din toate partile despre cat de bun este, dar si cu o oarecare temere ca toate acestea a nu fie doar exagerari cum s-a mai intamplat in alte cazuri si filmuls a fie de fapt o dezamagire. De aceasta data insa, toate laudele au fost justificate, filmul fiind excelent, foarte puternic, cu adevarat dramatic si emotionant. Este unul din acele cazuri cand expresia conform careia viata bate filmul este perfect adevarata si imi inchipui ca daca esti fan Queen si Freddie Mercury te va sensibiliza cu atat mai mult. Chiar si de la mine care nu sunt un fan inrait al trupei au stors un numar impresionant de lacrimi si am ramas intrebandu-ma cata muzica senzationala ar fi putut exista daca protagonistul nu ar fi disparut dintre noi prematur.

In afara d eprotagonistul Rami Malek, nu sunt actori ale caror nume sa te dea neaparat pe spate, dar absolut toti si-au jucat rolul exact asa cum a trebuit si au oferit destula credibilitate filmului. Nici nu era necesar sa faca mai mult pentru ca filmul este despre un singur om care trebuia sa straluceasca si pe care a cazut intreaga greutate a filmului si anume Rami Malek, cel care l-a interpretat pe celebrul cantaret. Pot spune ca abia acum acest actor m-a facut sa ii descopar cu adevarat calitatile si sa fiu atent la proiectele lui viitoare, pentru ca prestatia lui a fost cu adevarat iesita din comun. Ajutat si de machiaj si costume care au produs si o asemanare fizica cu Freddie Mercury, Malek are o interpretare careia cu greu ii poti gasi un cusur. L-am crezut in permanenta si m-am bucurat si intristat odata cu personajul lui.

Nu inteleg care este problema criticilor cu acest film de l-au notat asa prost, dar eu cred ca este un film care trebuie vazut de toata lumea, fani Queen sau nu, simpli iubitori de muzica sau de povesti de viata impresionante. Fiti pregatiti pentru un roller-coaster emotional in care speranta este omniprezenta, desi deznodamantul este cunoscut dinainte. Exista mici diferente de date si oameni fata de realitate, dar acestea sunt suficient de mici pentru a fi tolerate. In general, s-au facut eforturi uriase pentru ca povestea sa respecte cat mai mult realitatea, numai pentru vocea protagonistului folosindu-se vocile a trei oameni diferiti, unul dintre ei fiind chiar Freddie Mercury. Este un film care trebuie vazut cu orice pret si acre ma tem ca va da nastere unui nou mod de a face filme despre artisti, care nu se vor ridica insa la inaltimea lui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!