duminică, 31 octombrie 2021

Rocketman (2019)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Gemma Jones

Regizor: Dexter Fletcher [a mai regizat: Eddie the Eagle(2015), Sunshine on Leith(2013), Wild Bill(2011)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 195.320.400 $

Filmul a obtinut 22 de premii, printre care:
- Oscar - Best Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Song), Academy Awards. SUA 2020
- Critics Choice Award - Best Song, Broadcast Film Critics Association Awards, 2020
- Original Song, Gold Derby Awards, 2020
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy (Taron Egerton), Golden Globes, SUA 2020
- Best Costume Design, Hawaii Film Critics Society, 2020

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 69/100

O fantezie muzicala despre fantastica poveste a anilor de inceput din cariera lui Elton John.

Exact asa cum anticipam cand am vazut Bohemian Rhapsody, dupa un asemenea succes era logic ca multi vor incerca sa urmeze aceeasi cale si sa abordeze acest gen de film bografic. Din pacate, este foarte greu ca un film sa atinga nivelul de carisma intalnit in filmul de care aminteam. Rocketman incearca si efortul este laudabil. Este un film bun, spre foarte bunchiar, dar departe de nivelul astetat. Poate pentru ca are o abordare mai nerealista, poate pentru ca Elton John nu este Freddie Mercury, sau poate pentru ca el nu a murit inca, cert este ca filmul nu este la fel de impresionant ca predecesorul sau. Ramane totusi un film bun, agreabil, amuzant uneori si acre ofera si el destul dramatism.

Poate inca un motiv pentru care Rocketman este si nivelul mai scazut al interpretarilor. E drept ca nici scenariul nu a fost la fel de ofertant si reusit ca cel de la Bohemian Rhapsody, dar nici Taron Egerton nu este Rami Malek. In afara de cei doi distributiile sunt cam la acelasi nivel, dar cumva acest film iese in dezavantaj. Egerton a bifat tot ce era de bifat in prestatia lui, dar per total nu am fost la fel de impresionant si nu m-a emotionat la fel de mult cum a facut-o omologul sau.

Comparatia dintre cele doua filme este absolut logica, avand in evdere ca este doar un an distanta intre ele si ca abordare sunt aproape identice. Ma declar totusi dezamagit ca anumite personaje care au contribuit din plin la cariera lui Elton John, cel putin in fazele incipiente, nu au fost nici macar mentionate poate din cauza relatiilor tensionate de azi, ceea ce ma face sa pun la indoiala per ansamblu obiectivitatea filmului. Ma refer in principal la Paul Buckmaster, fara de care poate Elton John nu ar fi ajuns niciodata cine este astazi. Decizia de a vedea acest film trebuie sa va apartina, dar pot sa va spun doar ca daca sunteti fani Elton John, sau fani musicaluri, atunci ar cam trebui sa nu mai stati pe ganduri si sa il vedeti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!