marți, 5 octombrie 2021

The Thousand Faces of Dunjia (2017)

Titlu original: Qimen Dunjia

Gen: Actiune, Aventura, Fantastic

Distributie: Chenpeng Dong, Ni Ni, Aarif Rahman, Dongyu Zhou, Wu Bai

Regizor: Woo-Ping Yuen [a mai regizat: Septet: The Story of Hong Kong(2020), Master Z: The Ip Man Legacy(2018), Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny(2016), True Legend(2010), Tai Chi II(1996)]

Incasari: 46.263.237 $

Nota Gealapa: 5.65
Metascore: 40/100

Un grup de razboinici trebuie sa protejeze lumea in fata unei invazii de monstri extraterestri.

Acest film este cu siguranta unul dintre cele mai ciudate pe care le-am vazut. Ne propune un mix foarte dubios intre artele martiale chinezesti si filmele clasice care le abordeaza pe de-o parte si cinematografia moderna cu efecte vizuale scumpe si monstri care mai de care mai inventivi pe de alta parte. Cu bune si cu rele, dupa ce trag linie, parerea mea este ca aceasta alaturare a fost una neinspirata. Nici una dintre cele doua abordari nu m-a convins pe deplin si prin urmare nu prea aveau cum sa functioneze bine impreuna. A trecut ceva vreme de cand filmele cu arte martiale cu maestri luptatori acre zboara zeci de metir prin aer nu mai sunt atragatoare si nici efectele vizuale moderne nu au fost reusite. Spre final aceste efecte au devenit mai usor digerabile, dar nu imi e clar daca se intampa asta pentru ca sunt facute mai bine spre final, sau pur si simplu m-am obisnuit eu cu ele.

Numele din distirbutie nu imi sunnimic, dar asta nu inseamna mare lucru pentru ca nu sunt atat de familiar cu actorii la moda din cinematografia chinezeasca si nu stiu daca protagonistii din acest film sunt necunoscuti mie, sau necunoscuti in general. Interpretarile lor sunt destul de osiclante, cu momente bune si rele, dar absolut toate in stilul clasic al filmelor asiatice cu arte martiale, pe care il indragesti sau il detesti pentru ca nu este pentru toata lumea. Cred ca actorii au facut ce li s-a cerut, dar au fost cumva sabotati de la inceput, pentru ca acest stil pur si simplu nu se potriveste cu era in care se desfasoara actiunea din film si nici cu cea in acre a aparut filmul si avem noi ocazia sa il vedem.

Orice as spune eu despre film, cert este ca odata ce i-ai dat play, nu iti vei putea dezlipi ochii de la ecran, in principal pentru ca ciudateniile atrag intotdeauna. Personajele, asa stereotipe cum sunt, sunt destul de usor de indragit, aspect care ajuta destul de mult. Totusi, nu gasesc suficiente motive pentru a recomanda acest film pe acre nici nu stiu exact in ce categorie sa il incadrez. As spune ca este totusi un film fantastic, dar care atinge si alte genuri, dar este destul de departe de povestea epica si probabil capodopera care s-a dorit a fi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!