miercuri, 27 octombrie 2021

Backgammon (2015)

Gen: Mister, Drama

Distributie: Brittany Allen, Noah Silver, Alex Beh, Olivia Crocicchia, Christian Alexander

Regizor: Francisco Orvañanos [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 1.55
Metascore: 22/100

Lucian și Miranda rămân singuri într-un conac izolat pentru weekend si atracția lor reciprocă crește, la fel și neliniștea cu privire la locul unde se află fostul iubit al Mirandei, care s-ar putea să se ascundă undeva în casă.

Dupa foarte mult timp un film a reusit sa imi sparga un top personal, dar din pacate Backgammon a intrat doar in topul celor mai proaste cinci filme pe acre le-am vazut vreodata. Un film mai sinistru nu am vazut de multa vreme si nu folosesc acest cuvant in sensul luibun. Nimic nu functioneaza si nimic nu se leaga cu nimic. Povestea este una banala si previzibila, dar cu ifose si pretentii de mare opera de arta. Pana si tensiunea sexuala din film este una foarte ciudata si deranjanta si pentru ca deznodamantul poate fi anticipat foarte devreme, ritmul lent si dialogurile lunfi si fara sens fac ca intreg cadrul sa fie unul foarte plictisitor. 

Brittany Allen, fara sa fie vreo mare actrita, a facut treaba decenta in alte cateva filme si mi-a dat oarecare incredere ca filmul nu o sa fie un dezastru total. Din pacate insa, in aceasta apocalipsa cinematografica nu a reusit sa faca nici ea absolut nimic pentru a imbunatati situatia. Este absolut uimitoare lipsa totala de chimie dintre toti actorii, avand in vedere ca intreaga distributie este formata din numai cinci persoane, dintre care trei dispar in primele zece minute. Prestatia lor, a fost una dintre metodele de tortura folosite de acest film.

Backgammon este exact opusul a tot ceea ce spun despre el cei care il lauda, probabil "total dezinteresat". Cinematografia este total nereusita si incearca fara succes sa creeze o atmosfera de intimitate intrecei doi protagonisti, dar aceasta este extrem de superficiala. Personalitatile personajelor ar trebuie sa se completeze reciproc, dar nu se intampla asta si din nou vineul ramane unul foarte cringe. Dialogurile nu reusesc sa scoata in evidenta personajele sau conflictu si nu in ultimul rand, muzica atunci cand este prezenta nu reuseste sa creeze o atmosfera de introspectie si pace. Concluzia mea absolut subiectiva este ca acesta este un exemplu perfect de calamitate cinematografica; un fel de furtuna perfecta impotriva industriei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!