vineri, 22 octombrie 2021

Exodus (2021)

Gen: SF

Distributie: Jimi Stanton, Janelle Snow, Charles Andrew Gardner, James McKinney, Hannah Kloepfer

Regizor: Logan Stone [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 250.000 $

Nota Gealapa: 1.95

După ce o casetă VHS dovedește existența unei uși spre paradis, un tânăr își abandonează orașul natal aflat aproape in paragină si pleacă în căutarea ușii mântuirii, incercând sa scape de urmăritorii săi.

Este foarte greu sa faci un SF reusit cu bani de amandine si doar o mana de astfel de filme au reusit asta de-a lungul timpului. Ai crede ca in 2021 toata lumea care vrea sa faca film are acces la aceasta informatie si daca tot vor sa fie cineasti in ciuda saraciei s-ar orienta catre drame sau comedii de duzina. Ba mai mult, putinele SF-uri cu buget redus reusite au fost suficient de inteligente sa abordeze intrigi cat de cat credibile. Ei bine, cu toate aceste informatii la dispozitie, Exodus are in spate o poveste absurda care nu ar fi functionat decat cu un buget urias si alege sa isi plaseze actiunea intr-un viitor distopic recreat rudimentar, decor dus la perfectiune de productii mai bogate. Rezultatul este un film dezastruos care dureaza putin peste o ora, dar pare ca tine o eternitate in care cu greu gasesti cate o scena suportabila.

Bineinteles ca un asemenea film nu putea avea decat o distributie de asa zisi actori necunoscuti si nici foarte talentati, care probabil sunt persoane dragute in vietile lor, dar pe care acum ii detest sincer, doar pentru ca ii asociez cu acest film. Saracii au fost pusi de la inceput intr-o situatie in care era imposibil sa reuseasca, dar imi pare ca s-au resemnat cam repede si nu am vazut in nici un moment vreo intentie de a performa mai mult decat nivelul general rusinos al filmului. Nici nu merita sa le amintesc numele, pentru ca sunt convins ca pana si unii din parintii lor le-au uitat deja ori s-au dezis de ei.

Primele 15 minute mi-au dat o speranta falsa ca urmeaza sa vad un film mediocru, ceea ce ar fi fost o binecuvantare avand in vedere ca apoi a urmat aproape o ora de lucruri fara sens. Am avut senzatia uneori ca scenaristul si-a luat o vacanta prematura si le-a lasat un scenariu neterminat, iar ceilalti implicati au fost nevoiti sa umple golurile cum s-au priceput mai bine. Nu am nimic impotriva filmelor cu teme simbolistice sau religioase, dar nici macar despre asta nu poate fi vorba aici. Este doar o pierdere de timp si bani, asa putini cum au fost.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!