vineri, 11 mai 2018

The Brothers Grimm (2005)

Gen: Aventura, Fantastic

Distributie: Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci, Petr Ratimec, Barbora Lukesová

Regizor: Terry Gilliam [a mai regizat: The Zero Theorem(2013), The Imaginarium of Doctor Parnassus(2009), Tideland(2005), Fear and Loathing in Las Vegas(1998), Twelve Monkeys(1995)]

Buget: 88.000.000 $
Incasari: 106.000.000 $

Premii:
- Capri Umberto Tirelli Award, Capri, Hollywood 2005
- La Chioma di Berenice - Best Costumes in Film, Premio Berenice, 2006

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 51/100

Will si jake Grimm sunt niste escroci nomazi, care intalnesc un blestem autentic care poate fi infrant doar cu curaj, nu cu exorcizarile lor false.

Acest film a fost un haos prea putin controlat. Desi am identificat toate referintele si nu au fost putine, acestea nu au fost imbinate astfel incat sa faca neaparat sens. Are cateva intentii bune, dar acestea se pierd intr-o poveste care isi pierde la randul ei destul de des firul narativ. Este ticsit de efecte vizuale, marea lor majoritate foarte bune, iar acestea ridica putin nivelul si il fac mai agreabil. Nu stiu daca o asemenea intriga ar fi putut fi transformata intr-un film mai bun de atat. Macar este distractiv si ofera oarece suspans.

Distributia este principalul atu al filmului. Scoate in fata doi protagonisti relevanti, Matt Damon si Heath Ledger, pe acre ii inconjoara de alte figuri familiare in rolurile secundare. Astfel, avem parte de prestatii solide de la un capat la celalalt. Dintre toti l-as remarca pe Heath Ledger, care a fost nevoit sa dea viata unui personaj departe de zona lui de confort si a facut-o foarte bine.

Acest film,  pe langa efectele vizuale extravagante, ofera si destul umor de calitate si astfel se face destul de agreabil. Momentele bune alterneaza cu punctele moarte alterneaza foarte des de-a lungul celor doua ore, asa ca este posibil sa fie destul de greu sa dati un verdict asupra filmului. Eu spun ca este un film usurel, destul de amuzant si distractiv, care aduce pe ecran bucatele din toate povestile copilariei si chiar daca nu va fi nici pe departe prima recomandare pe care o veti face cuiva, merita sa aruncati o privire. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!