duminică, 13 mai 2018

Diverge (2016)

Gen: Drama, SF, Thriller

Distributie: Ivan Sandomire, Jamie Jackson, Andrew Sensening, Erin Cunningham, Chris Henry Coffey

Regizor: James Morrison [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Best Science Fiction Film, Barbados Independent Film Festival, 2017
- Best Domestic Feature, Julien Dubuque International Film Festival, 2017
- Best International Film, Lund International Fantastic Film Festival, 2016
- Golden Strands - Outstanding Cinematography, Tallgrass International Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 3.75

Supravietuitorul unui virus letal primeste sansa sa isi recapete viata pe care a pierdut-o, daca il opreste pe omul responsabil de raspandirea bolii.

Acest film a castigat cateva festivaluri. nici nu vreau sa ma gandesc cum aratau celelalte filme de la aceste festivaluri, daca acesta a fost cel mai bun. Originalitatea lipseste cu desavarsire. Am mai vazut virusi care distrug omenirea si oameni care se intorc in timp pentru a ii opri in fasa. Fiind un film de televiziune, automat ubgetul a fost mic, deci trebuie sa iti imaginezi mai mult unele lucruri, pentru ca filmul nu iti ofera vizual mare lucru. E curios cum un film despre o pandemie, foloseste maxim zece actori.

Distributia nu este nici macar una de mana a doua. Pare mai degraba o adunare a actorilor anonimi. Pentru ca si scenariul este slab si nici eio nu au foarte mari abilitati actoricesti, era practic imposibil sa apara in acest film vreo interpretare impresionanta. Recunosc totusi ca avand in vedere circumstantele, se putea mult mai rau. Prestatiile lor au fost pe alocuri chiar decente.

Se vrea un film despre soarta, consecinte si sacrificiu, dar esueaza in a transmite lectiile pe care le doreste transmise. Producatorii lui ar spune ca este un film meditativ, dar asta este doar un altfel de a spune ca "nu am avut bani sa facem mai mut". Ca sa va faceti o idee, cel mai avansat din punct de vedere tehnologic lucru pe care filmul ni-l arata este un scanner de mana care iti spune daca esti sau nu infectat, iar acesta este doar un cap de dus cu luminite. De ocolit. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!