marți, 15 mai 2018

Dracula (1992)

Gen: Horror

Distributie: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Richard E. Grant

Regizor: Francis Ford Coppola [a mai regizat: Distant Vision(2016), Twixt(2011), Tetro(2009), Youth Without Youth(2007), The Rainmaker(1997)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 216.000.000 $

Filmul a obtinut 24 de premii, printre care:
- Best Costume Design, Academy Awards, USA 1993
- Best Effects, Sound Effects Editing, Academy Awards, USA 1993
- Best Makeup, Academy Awards, USA 1993
- Best Sound Design, 20/20 Awards, 2013
- Best Art Direction, 20/20 Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 57/100

Contele Dracula, un vampir batran de secole, vine in Londra pentru a o cuceri pe Mina, logodnica avocatului sau Jonathan Harker si pentru a instaura haosul in acest taram strain.

Un film clasic care imi scapase. Este cred cel mai bun film cu dracula al vremii sale. Aceasta intriga nu este usor de abordat, pentru ca a fost stoarsa in toate felurile, cu mai mult sau mai putin succes, dar cu un scenariu bun si cu simtul artistic aparte al lui Coppola, a iesit o productie care va mai dainui destul peste timp, exact ca si personajul principal al filmului. Daca acest film ar fi aparut exact asa cum este, acum, in 2018, ar fi fost considerat invechit si ar fi fost mai degraba trecut cu vederea, dar pentru inceputul anilor '90 arata bine, suna bine si te poarta cu succes intr-o alta epoca.

Distributia este una care ar fi considerata de prima mana si astazi. O sumedenie de actori relevanti au colaborat excelent pentru a pune in scena aceasta varianta romantica a mitului lui Dracula. Chiar daca nu pot spune ca am vazut interpretari care sa imi dea fiori sau sa imi provoace lacrimi, prestatiile lor au fost solide ai au ridicat nivelul filmului. Cand ii ai in fata pe Gary Oldman sau Anthony Hopkins, nu prea iti mai vine sa cauti nod in papura si te poti bucura mai bine de un film.

Este un film cu mult spirit. Multi il considera cea mai buna ecranizare a acestei povesti. Nu m-as arunca chiar atat de departe. Cred ca desi este foarte aproape, nu este la fel de bun ca filmul cu acelasi nume din 1931, care il are in frunte pe Bela Lugosi. Pana la urma este o chestie de gusturi. Cert este ca avem in fata un clasic, care trebuie neaparat vazut, chiar fie si numai pentru a vedea mari actori de la Hollywood cum se chinuie sa pronunte cuvinte in limba romana. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!