duminică, 20 mai 2018

Exam (2009)

Gen: Mister, Thriller

Distributie: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox, John Lloyd Fillingham, Chukwudi Iwuji

Regizor: Stuart Hazeldine [a mai regizat: The Shack(2017)]

Premii:
- Coup de Coeur, Dinard British Film Festival, 2010
- Panavision Spirit Award for Independent Cinema, Santa Barbara International Film Festival, 2010

Nota Gealapa: 7.25

Opt candidati pentru o pozitie foarte atractiva in cadrul unei corporatii sunt inchisi impreuna intr-o camera de examinare si li se da un test final, care are o singura intrebare. Desi pare simplu, testul devine confuz si in curand incep sa apara tensiuni intre candidati.

Nu e prima oara cand apare un film care vrea sa ne arate natura umana inchizand mai multi oameni in aceeasi camera si punand in joc o miza la care doar unul dintre ei va avea acces. Elementul surpriza, asadar, nu exista. Cu toate astea, acest gen de filme au de fiecare data un magnetism aparte si daca sunt puse in scena cu oarecare atentie, nu prea ai cum sa dai gres cu ele. Acesta este un exemplu reusit. Scenariul este legat si povestea are logica si este chiar solida, pana aproape de final. Deznodamantul l-am gasit in schimb cumva dezamagitor. Alt aspect care nu prea mi-a placut a fost o retinere a filmului, care a fost parca prea cuminte in a exploata un astfel de subiect.

Distributia nu este una foarte atragatoare la prima vedere, dar sunt prezenti cativa actori experimentati care dau o nota de credibilitate filmului. Prestatiile tuturor au fost in general bune si solide, cu cateva mici excese pe ici pe colo, dar tolerabile. Nathalie Cox este singurul nume cu oarecare rezonanta, dar nu pot spune ca s-a remarcat in vreun fel fata de colegii ei mai putin cunoscuti.

Avand in vedere ca vorbim despre un film cu buget redus, putem concluziona ca este un thriller psihologic destul de reusit. nu este usor sa fii palpitant si sa nu plictisesti, cand intreaga actiune a filmului se desfasoara intr-o camera, iar Exam a reusit sa fie interesant pana la final. Singurul mare minus cred ca este esecul de a prezenta o imagine de ansamblu a societatii in acre evenimentul din film are loc. In rest, vi-l recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!