joi, 10 mai 2018

Atonement (2007)

Gen: Drama, Dragoste, Razboi

Distributie: Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn, Saoirse Ronan, Juno Temple

Regizor: Joe Wright [a mai regizat: Darkest Hour(2017), Pan(2015), Anna Karenina(2012), Hanna(2011), The Soloist(2009)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 130.000.000 $

Filmul a obtinut 51 de premii, printre care:
- Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score, Academy Awards, USA 2008
- Best Motion Picture - Drama, Golden Globes, USA 2008
- Best Original Score - Motion Picture, Golden Globes. USA 2008
- Best Film, BAFTA Awards, 2008
- Best Production Design, BAFTA Awards, USA 2008

Nota Gealapa: 8
Metascore: 85/100

La varsta de 13 ani, scriitoarea de succes Briony Tallis, schimba irevocabil cursul mai multor vieti dupa ce il acuza pe iubitul surorii ei de o crima pe care acesta nu a comis-o.

Este prea putin sa spun ca acest film m-a surprins placut. Pentru ca nu stiam nimic despre el, nu am avut nici o asteptare, asa ca m-a prins cu garda jos si efectiv m-a dat pe spate. Acest film este un monument de sensibilitate si poate fi o lectie de montaj pentru orice regizor aspirant. Planurile temporale alternate cu succes si incertitudinea ca ceea ce vezi este real sau se intampla doar in imaginatia personajelor, te tin mereu cu sufletul la gura incercand sa anticipezi ce urmeaza.

Distributia nu este una extraordinare, dar ofera nume serioase ale industriei, care ofera credibilitate totala filmului prin prestatiile lor solide si chimia buna dintre ei. Nu pot sa spun ca a stralucit cineva in mod special, dar toti s-au achitat cu bine de sarcini, in frunte cu tanara pe atunci Saoirse Ronan si James McAvoy, pe care de cele mai mult ori il gasesc mai degraba antipatic.

Datorita felului in care este montat, poti avea senzatia uneori ca ratezi bucati de poveste, dar aceasta tehnica ajuta in cele din urma spectatorul sa empatizeze cu personajele. Pe cat este de frumos pe alocuri, pe atat este de dureros si crud. Pentru un spectator superficial poate parea un film monoton si iritant, dar mie mi se pare genul acela de film care iti ramane intr-un colt al mintii si peste o perioada de timp te trezesti dintr-o data cu chef sa il mai vezi odata. il recomand cu incredere. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!