miercuri, 2 mai 2018

Fathers and Daughters (2015)

Gen: Drama

Distributie: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul, Diane Kruger, Quvenzhané Wallis

Regizor: Gabriele Muccino [a mai regizat: There Is No Place Like Home(2018), Summertime(2016), Playing for Keeps(2012), Kiss Me Again(2010), Seven Pounds(2008)]

Buget: 22.400.000 $

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 31/100

Un scriitor castigator al premiului Pulitzer se straduieste sa sa faca fata mortii sotiei sale si sa fie tata dupa o cadere nervoasa, iar 27 de ani mai tarziu, fiica lui adulta incearca sa isi cladeasca propriile sentimente si conexiuni.

Filmul prezinta o poveste impresionanta despre iubire si despre complexitatea acesteia. Lectia este ca trebuie sa lupti din greu pentru ce iubesti, pentru ca lucrurile nu se intampla de la sine si fericirea nu vine de a sine, iar uneori nu mai vine deloc. Este o drama puternica, a carei actiune se desfasoara pe doua planuri temporale imbinate cu dibacie, mai ales in a doua jumatate a filmului. Cred ca acesta este un film mult subestimat, care are puterea sa ii faca pe cei care aleg sa il vada sa isi puna unele intrebari si sa reflecteze poate la superficialitatea lor cotidiana.

Distributia este si ea foarte buna. Amanda Seyfried are o interpretare foarte buna, in ciuda unor momente ezitante. Adevaratul star in acest film a fost insa Russell Crowe, care a dat viata unui personaj in afara zonei sale de confort si care a fost extrem de convingator. Cei doi protagonisti nu au ocazia sa interactioneze, dar cu toate astea acestia au reusit sa transmita cu succes legatura puternica dintre personajele lor.

Gabriele Muccion a facut si el o treaba excelenta si a oferit o cinematografie la inaltime. Filmului i-ar fi priit un scenariu o idee mai bun, care sa evite momentele siropoase si nele momente moarte. Daca ar fi avut si acest ingredient, ar fi putut fi un film inspirational de referinta, mult mai memorabil. Este un film frumos, dar care lasa o senzatie de gol. Lasa impresia ca ceva lipseste. Il recomand totusi ca o paranteza reusita de la blockbusterel supra-mediatizate. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!