joi, 24 mai 2018

The Birth of a Nation (2016)

Gen: Drama

Distributie: Nate Parker, Armie Hammer, Penelope Ann Miller, Jackie Earle Haley, Mark Boone Junior

Regizor: Nate Parker [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 8.500.000 $
Incasari: 16.000.000 $

Premii:
- Best Motion Poster, Golden Trailer Awards, 2017
- Audience Award - Dramatic, Sundance Film Festival, 2016
- Grand Jury Prize - Dramatic, Sundance Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 69/100

Nat Turner, un sclav educat si predicator in Sudul antebelic, organizeaza o revolta.

Genul acela de film care daca nu iti place inseamna ca esti rasist. Este o poveste tipica despre sclavie, care nu aduce mai nimic nou. Lucreaza insa in avantajul sau faptul ca este inspirat din realitate. Chiar daca si scenariul, si cinematografia si povestea in sine sunt decente, filmul nu reuseste totusi sa aiba forta altor productii care au abordat acelasi subiect. Cumva, desi mi-a mentiunit interesul pana la final, nu a reusit sa ma si emotioneze.

Distributia nu este nici ea foarte ofertanta. Nate Parker a vrut sa fie un "one man show" al acestui proiect si a reusit in mare parte, dar nu cred ca la nivelul pe care si l-a dorit. In general, am vazut interpretari bunicele, cu influente etnice puternice, cu unele exagerari pe alocuri, dar fara sa fie deranjante. Pe de alta parte, nici nu pot scoate in evidenta pe cineva, iar prestatiile actorilor vor cadea in uitare exact ca si filmul.

Acum este posibil ca eu sa fiu rasistul de serviciu, dar m-am documentat putin asupra povestii care a inspirat filmul si se pare ca faptele nu au stat chiar asa cum ne sunt prezentate aici. Aparent, eroul nostru a fost mult mai violent si nemilos decat se intelege in film. Asta face Hollywoodul insa; nu este nimic nou ca o poveste sa fie denaturata de dragul unui film mai usor digerabil. Per total, The Birth of a Nation este un film bunicel pe care vi-l recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!