sâmbătă, 1 octombrie 2016

Evil (2003)

Titlu original: Ondskan

Gen: Drama

Distributie: Andreas Wilson, Henrik Lundstrom, Gustaf Skarsgard, Linda Zilliacus, Jesper Salen

Regizor: Mikael Hafstrom [a mai regizat: Escape Plan(2013), The Rite(2011), Shanghai(2010), 1408(2007), Derailed(2005)]

Buget: 20.000.000 coroane suedeze
Incasari: 22.100.000 $

Flimul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Film (Bästa film), Guldbagge Awards, 2004
- Best Cinematography (Bästa foto), Guldbagge Awards, 2004
- Best Achievement (Bästa prestation), Guldbagge Awards, 2004
- Best Non-American Film (Årets ikke-amerikanske film), Robert Festival, 2005
- Best Actor (Andreas Wilson), Shanghai INternational Film Festival, 2004

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 61/100

Erik este exmatriculat pentru ca si-a batut colegii. Ajunge intr-un internat privat unde studentii din anii temrinali ii controleaza pe cei mai tineri. Erik se imprieteneste cu Pierre, colegul lui de camera, iar povestea se invarte in jurul lui Erik, care nu vrea decat sa fie lasat in pace si sa termine scoala. Nu asculta ce ii spun studentii mai mari, iar asta devine o problema.

Daca asta era intriga unui film american, probabil ca aveam parte de unul mediocru, dar se pare ca in tarile nordice filmele cu adolescenti sunt diferite. Are atmosfera apasatoare prezenta in orice film european a carui actiune se desfasoara dupa un razboi, dar din fericire aceasta cade in plan secundar. Este o poveste despre maturizare putin diferita fata de ce am vazut pana acum. Fara bani, fara efecte, doar cu o poveste interesanta si un scenariu bun, acest film reuseste sa fie palpitant si proaspat.

Nu stiu cat de importanti sunt actorii din distributie, dar prestatiile lor au fost foarte bune. Cel care a furat lumina reflectoarelor, a fost chiar eroul principal, exct asa cum trebuie sa se intample. Andreas Wilson a avut o interpretare puternica si credibila,sustinut foarte bine de colegii de platou. A fost pe rand puternic si fragil, reusind sa treaca un spectator prin toate starile posibile.

Desi sunt cateva scene de lupta i film, lupta principala care se afla in mijlocul povestii este lupta interioara a personajului principal, care il transforma dintr-un adolescent furios intr-un barbat. Filmul se bazeaza pe un roman al lui Jan Guillou, care si-a bazat opera pe propria experienta dintr-un internat. Pentru o gura de aer proaspat, care va permite sa respirati si altceva decat Hollywood, merita vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!