joi, 6 octombrie 2016

Ed Wood (1994)

Gen: Biografic

Distributie: Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, Patricia Arquette, Jeffrey Jones

Regizor: Tim Burton [a mai regizat: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children(2016), Big Eyes(2014), Frankenweenie(2012), Dark Shadows(2012), Alice in Wonderland(2010)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 6.000.000 $

Filmul a obtinut 25 de premii, printre care:
- Best Actor in a Supporting Role (Martin Landau), Premiile Oscar, USA 1995
- Best Makeup, Premiile Oscar, USA 1995
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Martin Landau), Golden Globes, USA 1995
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role (Martin Landau), Screen Actors Guild Awards, 1995
- Best Actor (Martin Landau), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 1995

Nota Gealapa: 8
Metascore: 70/100

Un regizor ambitios, dar cu probleme incearca sa isi indeplineasca visul, in ciuda lipsei totale te ajutor.

Este un film biografic, care ne prezinta o parte din viata celui care a fost declarat cel ami prost regizor din istorie. Deopotriva trist si amuzant, filmul reuseste sa fie palpitant timp de doua ore. De asemenea, deschide cateva porti spre bucati din istoria industriei cinematografice, pe care nu toata lumea le cunoaste. Este de apreciat nu isi pierde decenta in nici un moment, desi subiectul i-ar fi permis sa epateze.

Distributia este una de vis. In rolul principal il avem pe Johnny Depp, care pune cu acest rol bazele unui parteneriat de durata cu regizorul Tim Burton. Chiar daca Depp are o prestatie buna, in nota sa obisnuita si alegerea lui in acest rol nu putea fi mai potrivita, de aceasta data lumina reflectoarelor a fost furata de partenerul sau de platou, Martin Landau, care s-a ocupat magistral de partea serioasa a filmului. Si in celelalte roluri secundare  am avut parte de interpretari solide, lucru de apreciat, avand in vedere ca mediocritatea si prostia sunt foarte greu de jucat.

Nu este un film pentru cinema si sunt convins ca jumatate dintre cei putini care si-au luat bilet au parasit sala inainte sa se termine filmul. Un omagiu in alb-negru, adus unui personaj cu care nu multi oameni se pot identifica era destinat esecului la box-office. Nu este nici un film de familie. Limnajul vulgar, drogurile, bautura si personajele bizare prezente in abundenta ar putea fi destul de greu de explicat copiilor. Filmul are un magnetism greu de explicat si il recomand fara sa ezit, oricui apreciaza si alt gen de filme in afara megaproductiilor de actiune. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!