joi, 20 octombrie 2016

A Cinderella Story (2004)

Gen: Romantic

Distributie: Hilary Duff, Chad Michael Murray, Jennifer Coolidge, Dan Byrd, Regina King

Regizor: Mark Rosman [a mai regizat: Time Toys(2016), A Wish Come True(2015), William & Kate(2011), Snow 2: Brain Freeze(2008), Princess(2008)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 146.100.000 $

Premii:
- Choice Movie Blush Scene, Teen Choice Awards, 2005
- Choice Movie Sleazebag, Teen Choice Awards, 2005
- Choice Breakout Movie Star - Male (Chad Michael Murray), Teen Choice Awards, 2004

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 25/100

Exploatata de mama ei vitrega, asuprita Sam Montgomery este incantata de perspectiva intalnirii printului ei de pe internet, la balul de Halloween al liceului.

Filmul se vrea si reuseste sa fie pe alocuri, o adaptare moderna a Cenusaresei, unde actiunea are loc, unde in alta parte decat intr-un liceu. Bineinteles ca ne sunt prezentate toate cliseele din filmele cu iubiri adolescentine si cu baluri de liceu. In ciuda unui buget impresionant pentru un astfel de film, rezultatul nu este unul spectaculos. Este lipsit de originalitate, plin de stereotipuri si extrem de previzibil, dar a aparut intr-o vreme in care astfel de filme erau la moda si recunosc ca nici mie nu mi-a displacut in totalitate. Pe alocuri a fost chiar amuzant.

Distributia este in regula pentru acest gen, iar din punct de vedere al prestatiilor artistice  am vazut cateva interpretari bunicele. Tanara Hilary Duff la inceputul carierei, cand inca se chinuia sa impresioneze, etaleaza aici destule calitati. La fel face si partenerul ei din film Chad Michael Murray, dar din pacate el nu s-a bucurat de acelasi succes viitor ca si ea.

As spune ca si acest film este placerea mea vinovata, dar acest gen de filme sunt placerea vinovata a intregii omeniri. Desi previzibile, sunt amuzante si nu se iau niciodata prea in serios. Filmul reimpersoneaza toate personajele povestii clasice a Cenusaresei, chiar in mod ostentativ, pentru a fi clar cine este fiecare om care apare pe ecran. Sunt si destule scene care nu au pic de logica, ca un tata care moare in urma unui cutremur intr-o casa care nu s-a clintit deloc, dar in ciuda logicelor dezaprobari ale criticilor, as spune ca filmul nu este chiar o pierdere totala de timp. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!