duminică, 9 octombrie 2016

Ice Soldiers (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Dominic Purcell, Adam Beach, Gabriel Hogan, Michael Ironside, Camille Sullivan

Regizor: Sturla Gunnarsson [a mai regizat: Monsoon(2014), The National Parks Project(2011), Force of Nature(2010), Air India 182(2008), Beowulf & Grendel(2005)]

Nota Gealapa: 5.15

Un om de stiinta descopera cadavrele a trei rusi modificati genetic, ingropati in nordul Canadei. Dupa ce ii decongeleaza realizeaza ca a eliberat o amenintare mortala pentru civilizatia vestica si trebuie sa ii opreasca cu orice pret.

Un film tipic canadian: plin de intentii bune, dar finalizat prost. Intriga este pretentioasa si imposibil de realizat un film cu asemenea subiect fara a avea pe mana sume importante de bani. Doar intr-un film de actiune canadian, trei supraoameni care au rezistat congelati in zapada 50 de ani revin pot reveni la gheata ca sa fie omorati relativ usor de un om de stiinta oarecare. Singurul lucru de apreciat este realiarea filmului in conditii vitrege, dar asta nu scuza mediocritatea.

Stiam la ce sa ma astept cand am vazut ca in rolul principal este Dominic Purcell, un obisnuit al filmelor de categoria B. Nu stiu cu ce a gresit omul asta ca sa isi petreaca intreaga cariera in proiecte mediocre. Macar de aceasta data a avut cativa colegi de platou experimentati, dar nu l-au ajutat prea mult. In apararea lor, dialogurile propuse de scenariu au fost extrem de superficiale si au lasat senzatia ca scopul lor a fost doar sa umple cu ceva cuvinte multe momente de tacere, astfel ca oricat de mult s-a zbatut Purcell sa fie credibil eforturile lui au fost in zadar.

Recunosc ca sunt cateva scene distractive acolo si nu pot sa spun ca m-am plictisit. Cred ca pot spune ca este un film de categoria a doua respectabil. Am vazut mult mai rau de atat. Fiind vorba despre un astfel de proiect, efectele speciale sunt sporadice si deloc impresionante. Din pacate finalul este dezamagitor si sunt cateva scene absurde acolo, iar ultima rasturnare de situatie, ceva de genul "ala negru de respira greu, era ta-su", nu ajuta nici ea. Pe scurt, nu plictiseste,d ar nici nu pierdeti nimic daca treceti peste. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!