marți, 25 octombrie 2016

Five Minutes of Heaven (2009)

Gen: Drama

Distributie: Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca, Mark Ryder, Diarmuid Noyes

Regizor: Oliver Hirschbiegel [a mai regizat: 13 Minutes(2015), Diana(2013), The Invasion(2007), Ei ganz gevohnlicher Jude(2005), Dowbfall(2004)]

Incasari: 100.000 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Writer, BAFTA Awards, 2010
- Best Single Drama/Drama Serial, Irish Film and Television Awards, 2010
- Best Screenplay, Lecce Festival of European Cinema, 2010
- Best Supporting Performance (Anamaria Marinca) Lecce Festival of European Cinema, 2010
- Special Commendation - TV Fiction, Prix Europa, 2009

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 62/100

Este povestea lui Alistair Little, un fost membru UVF. La 25 de ani dupa ce l-a ucis pe fratele lui Joe Griifen, o televiziune aranjeaza o intalnire dubioasa intre ei.

Acest film a fost o experienta inedita. Nu a fost nici prea prea, nici foarte foarte. intriga este originala si daca tot este vorba de o fictiune, povestea ar fi putut fi dusa la capat intr-un mod mai reusit. Chiar si asa, fara sa se intample mare lucru, o stare de tensiune este omniprezenta. Modul in care a fost rispit suspansul nu m-a satisfacut pe deplin, dar nu pot sa zic nici ca mi-a displacut.

Distirbutia este in regula si am avut parte de o surpriza placuta. In primul rand l-am vazut pe Liam Neeson intr-un altfel de rol, fata de cele cu care ne-a obisnuit si s-a descurcat onorabil. A fost interesant sa il vad folosindu-si propriul accent. In al doilea rand, James Nesbitt are un personaj greu si pe mine m-a impresionat prestatia lui. Nu in ultimul rand, in ultimul personaj relevant, am fost surprins sa o vad pe Anamaria Marinca, avand o prestatie cel putin de buna ca a lui neeson.

Filmul transmite o multime de emotii. Este violent si bland in acelasi timp, dar nu duce la extrem nici una din cele doua laturi. Este suficient de scurt incat sa nu plictiseasca, iar fanii lui Liam Neeson nu ar trebui sa il rateze.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!