duminică, 23 octombrie 2016

A Knight's Tale (2001)

Gen: Aventura

Distributie: Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell, Shannyn Sossamon, Paul Bettany

Regizor: Brian Helgeland [a mai regizat: Legend(2015), 42(2013), Payback: Straight Up(2006), The Order(2003), Payback(1999)]

Buget: 65.000.000 $
Incasari: 249.000.000 $

Premii:
- Best Action, Golden Trailer Awards, 2002
- British Supporting Actor of the Year (Paul Bettany), London Critics Circle Film Awards, 2002
- Best Work With an Animal, World Stunt Awards, 2002
- Hardest Hit, World Stunt Awards, 2002

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 54/100

Dupa ce stapanul lui moare, un scutier manat de dorinta de a avea mancare si glorie, isi creeaza o noua identitate ca si cavaler.

Intr-o perioada in care mega-productiile pline de tehnologie sunt la moda, un film care incearca sa te poarte in trecut este binevenit. Singurul lucru care te scoate din film este incercarea esuata a regizorului de a-l face modern, cu niste melodii si dansuri alese extrem de neinspirat. In afara de acest aspect, filmul este foarte bun, scenariul este bine scris si atat drama cat si umorul sunt de calitate.

Distributia si prestatiile artistice sunt lucrurl care impresioneaza cel mai mult. In rolul principal il avem Heath Ledger, care sunt convins ca a facut destule fete sa lacrimeze dupa el cu aceasta interpretare, dar as spune ca ca lumina reflectoarelor i-a fost furata cel putin partial de partenerii sai de platou. Rolurile secundare au fost duse la capat magistral de Paul Bettany, Laura Fraser, Mark Addy sau Alan Tudyk.

Ca in fiecare film cu cavaleri sunt si domnite gata sa fie iubite, care vin la pachet cu o multime alte clisee pe care le intalnim in toate filmele "medievale", dar care aici trec aproape neobservate datorita povestii puternice. Nu e un film perfect, dar este genul acela de film la care te uiti de cate ori se da in reluare la tv. Aveti grija sa nu ratati si ultima scena, care ale loc dupa genericul de final. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!