sâmbătă, 29 octombrie 2016

Fantastic Mr. Fox (2009)

Gen: Animatie

Distributie: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Jason Schwartzman, Wallace Wolodarsky

Regizor: Wes Anderson [a mai regizat: The Grand Budapest Hotel(2014), Moonrise Kingdom(2012), The Darjeeling Limited(2007), The Life Aquatic with Steve Zissou(2004), The Royal Tenenbaums(2001)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 78.000.000 $

Filmul a obtinut 30 de premii, printre care:
- Audience Award, Annecy International Animated Film Festival, 2010
- Cristal, Annecy International Animated Film Festival, 2010
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 2010
- Best Original Song, Houston Film Critics Society Awards, 2009
- Best Animated Feature, indiana Film Journalists Association, US 2009

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 83/100

O vulpe urbana nu resista dentatiei de a se intoarce la origini, cand jefuia ferma, dar apoi trebuie sa isi ajute comunitatea sa supravietuiasca razbunarii fermierilor.

Wes Anderson ne-a obisnuit cu filme ciudatele, dar bune si nici acesta nu face exceptie. Filmul este alert, palpitant si foarte amuzant. Este una din putinele animatii potrivite si pentru copii si pentru adulti. Este imposibil sa nu remarci coloana sonora, foarte buna si care da valoare intregului film. Tehnica de animatie este una folosita mai rar, nu foarte spectaculoasa, dar odata ce povestea te captiveaza, acest detaliu trece neobservat.

Alegerea lui George Clooney in rolul principal este extrem de potrivita, pentru ca genul de umor propus de scenariu si aroganta personajului i se potrivesc ca o manusa. Singurul aspect negativ ar fi ca timbrul sau vocal este atat de usor recognoscibil, incat nu s-a putut confunda in intregime cu personajul. Sunt si alte nume importante in distributie, actori experimentati, care s-au descurcat de minune si in aceasta postura.

Desi este foarte scurt, filmul a reusit sa dezvolte cateva povest secundare fara superficialitate si toate personajele sunt prezentate pe larg, exact asa cum trebuie. Daca nu gasiti absolut nimic amuzant la acest film, atunci problema este la voi. Cred ca nu am vazut culoarea verde, sau rosie intregul film; pastelul propus este unul tomnatic. %35 de papusi au fost folosite pentru filmari si efectele CGI s-au folosit intr-o singura scena. Fie si numai pentru acest efort trebuie vazut acest film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!