duminică, 2 octombrie 2016

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Gen: Fantastic

Distributie: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Michael Gambon

Regizor: David Yates [a mai regizat: The Legend of Tarzan(2016), Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1(2010), Harry Potter and the Half-Blood Prince(2009), Harry Potter and the Order of the Phoenix(2007), The Girl in the Cafe(2005)]

Buget: 125.000.000 $
Incasari: 1.745.000.000 $

Filmul a obtinut 46 de premii, printre care:
- Best Special Visual Effects, BAFTA Awards, 2012
- Best Feature Film, BAFTA Awards, 2011
- Outstanding Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture, Screen Actors Guild Awards, 2012
- Best Fantasy Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2012
- Special Award, AFI Awards, USA 2012

Nota Gealapa: 8.50
Metascore: 87/100

Harry, Ron si Hermione cauta si restul de Horcruxuri in incercarea lor de a-l opri pe Voldemort intr-o ultima batalie la Hogwarts.

Pentru ca eram unul din putinii oameni care nu dusesera la capat aceasta franciza, am considerat ca este timpul sa vad si eu ultimul film al seriei. Este una din putinele francize care si-a pastrat consistenta pana la final, ba chiar ultimele filme au fost chiar mai bune decat primele. Acest film de final este poate cel mai bun dintre toate. Rasturnari de situatie pana in ultima clipa, aceleasi efecte vizuale impresionante si toate astea cu un buget decent pentru o productie de asemenea anvergura. Desi pare sa fie finalul unei ere, nu m-as mira ca peste cativa ani cineva sa scoata conceptul de la naftalina si sa continue seria cu fiul lui Harry Potter.

Distributia este aceeasi pe care o cunoastem de ani de zile, cu aceleasi prestatii solide. Singura problema a actorilor din aceasta franciza este ca nu pot sa se separe de personajele care le-au marcat viata. Toti se straduiesc din greu sa isi arate versatilitatea si sa arate ca pot juca si altceva decat mici vrajitori. In afara de Emma Watson care cred ca a reuusit sa demonstreze asta, succesul celorlalti este relativ. 

Pentru un impatimit al seriei acest film ar fi meritat cu siguranta nota 10, iar cuvantul "epic" nu ar descrie suficient filmul. Inteleg ca este filmul care a ramas cel mai fidel cartii care l-a inspirat. Chiar si un cinefil care nu este fan declarat Harry Potter este evident ca are in fata un film marcant. La doua ore si zece minute, va vine sa credeti sau nu, este cel ami scurt film din seria Harry Potter, o serie in care Daniel Radcliffe a distrus 80 de baghete magice si 160 de perechi de ochelari. Filmul a intrat direct pe locul 8 in topul celor mai amri incasari din istorie. Daca sunteti printre ultimii neaderthali ca si mine care nu au vazut acest final de istorie, va recomand sa nu il ratati. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!