duminică, 28 august 2016

Mechanic: Resurrection (2016)

Gen: Thriller

Distributie: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh, Sam Hazeldine

Regizor: Dennis Gansel [a mai regizat: Die vierte Macht(2012), Wir sind die Nacht(2010), Die Welle(2008), Napola - Elite fur den Fuhrer(2004), Madchen Madchen!(2001)]

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 38/100

Chiar cand Arthur Bishop credea ca a lasat in spate trecutul sau criminal, cel mai mare dusman ii rapeste iubita. Acum este obligat sa strabata pamantul in lung si in lat pentru a duce la capat trei asasinate imposibile pe care trebuie sa le faca sa para accidente.

Acest film a fost exact cum ma asteptam; nici mai mult, nici mai putin. Scene de actiune foarte bune, inventive(poate prea inventive uneori), pline de adrenalina si un ritm alert, cum ne-au obisnuit filmele cu Jason Statham. Trucul prin care acest film incearca sa se faca popular a fost incercarea producatorilor de a-l face cat mai "international". Purtand actiunea pe patru continente si avand in distributie actori importanti din alte doua, filmul incearca sa ajunga la un succes global. Ma bucur ca in afara de elemntul surpriza nu a pierdut nimic fata de primul film, cele doua fiind practic la fel de bune.

Ca tot am ajuns la distributie, in fruntea acesteia il avem pe Jason Statham, avand inca un rol de dur in care snopeste in bataie cateva zeci de barbati si o femeie. Eu sunt fan Jason Statham, dar crd ca ar trebui sa fie atent de acum incolo; deja stim ca este credibil in rolul de dur, mai ales ca scenele sale nu erau exagerat ca in James Bond. Acest film il impinge la limita credibilitatii si daca continua pe calea asta o sa se transforme in acelasi gen de erou de actiune ca si Tom Cruise. Nu ca ar fi ceva rau in asta, dar isi va pierde esenta care l-a facut diferit si indragit. Alaturi de el, neasteptat de energig, a fost si Tommy Lee Jones si neasteptat de sexy inca, Jessica Alba. In afara de corpul ei gol, nu a avut nimic de oferit si tind sa cred ca lipsa ei de talent a inlocuit in scena finala zambetul lui Jason Statham cu o grimasa odioasa demna de Liam Neeson.

Privind obiectiv, filmul este mai mult distractiv decat bun. Dialogurile sunt parca copiate din alte filme, dar scenele de actiune si cinematografie compenseaza si iti tin ritmul cardiac la un nivel inalt pe toata durata filmului. Nu imi vine in minte nici un motiv pentru care sa nu il vedeti si cu siguranta merita pretul unui bilet la cinema.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!