marți, 23 august 2016

Dope (2015)

Gen: Drama

Distributie: Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons, Rakim Mayers, Blake Anderson

Regizor: Rick Famuyiwa [a mai regizat: Confirmation(2016), Our Family Wedding(2010), Brown Sugar(2002), The Wood(1999)]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 18.000.000 $

Premii:
- Best Screenplay, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Outstanding Breakthrough Performance, Female (Kiersey Clemons), Black Reel Awards, 2016
- Outstanding Achievement in Casting - Low Budget Feature - Comedy, Casting Society of America, SUA 2016
- Audience Award, Deauville Film Festival, 2015
- Editing Award - Drama, Sundance Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 72/100

Viata se schimba pentru Malcolm, un tocilar care abia supravietuieste intr-un cartier dur, dupa ce primeste o invitatie norocosa la o petrecere underground care ii impinge pe el si pe prietenii lui intr-o aventura prin Los Angeles.

 Nu am vazut acest film pe nici o lista a filmelor importante din 2015, dar as spune ca nu trebuie ratat. Este o poveste de ghetou relativ originala si pusa in scena intr-un mod foarte sensibil. Este unul din filmele cu buget redus reusite. Scenariul este principala forta a acestuia, cu dialogurile sale foarte reusite. As remarca si lipsa aproape cu desavarsire a stereotipurilor, lucru remarcabil pentru un film "negru".

Dsitributia nu impresioneaza prin nume, dar in rolurile principale sunt cativa copii actori care au aratat un potential enorm si care pot profita de prestatiile lor pentru a pune bazele unei cariere de succes. Ramane sa isi arate abilitatile si in afara zonei lor de confort.

Un lucru prost ales la acest film este titlul. Acest titlu m-a facut sa cred instant ca voi vedea un film plictisitor, pe parcursul caruia timpul se va scurge infernal de greu, dar nu a fost deloc asa. Ba dimpotriva, mi-a fost captata atentia in permanenta. Desi este profund si creeaza empatrie profunda, este in esenta un film chiar amuzant pe alocuri despre maturizare. Este primul film care a acceptat plata biletelor cu bitcoins, in cele peste 900 de cinematografe in care a rulat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!