duminică, 14 august 2016

Dumb and Dumber To (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Jim Carrey, Jeff Daniels, Rob Riggle, Laurie Holden, Rachel Melvin

Regizor: Bobby Farrelly [a mai regizat: The Three Stooges(2012), Hall PAss(2011), The Heartbreak Kid(2007), Fever Pitch(2005), Why Blitt?(2004)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 257.000.000 $

Premii:
- Worst Male Images in a Movie, Women Film Critics Circle Awards, 2014

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 36/100

La 20 de ani de la prima lor aventura, Lloyd si Harry pleaca intr-o calatorie incercand sa o gaseasca pe fiica lui Harry , care a fost data spre adoptie la nastere.

 Nu cred ca este persoana care sa fi copilarit in anii '90 care sa nu se fi distrat copios urmarind filmul original. Aceasta continuare le este adresata. Este fix acelasi gen de umor, foarte la moda in 1994, dar total depasit acum, care o sa va smulga doar rasete in marea lor majoritate nostalgice. Ridicolul este acolo, dar energia din primul film lipseste. Poate a trecut prea mult timp pana la acest sequel si de aceea are un aer de ciorba reincalzita.

Asta se intampla doar pentru ca actorii au imbatranit. Au exsistat acteva scene in care efectiv puteam numara ridurile de pe fata lui Jim Carrey. Cred ca si pentru cei doi protagonisti, ca si pentru cei care au platit bilet sa vada acest film, a fost mai degraba o chestiune sentimentala, fiind constienti ca nu vor primi prea multe aprecieri, desi se observa cu ochiul liber straduinta lor de a face totul cat mai bine.

Au existat momente amuzante? Cateva, majoritatea referinte, dar a fost si o perioada neagra de vreo 20-25 de minute in care nici macar nu am zambit, iar asta este tragic pentru o comedie. Pur si simplu acest film a fost facut intr-o era in care nu se potriveste. De sine statator, filmul este chiar slab, asa ca daca nu sunteti fani ai filmului original, nu are nici un rost sa il vedeti pe acesta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!