luni, 8 august 2016

Curse of Chucky (2013)

Gen: Horror

Distributie: Chantal Quesnelle, Fiona Dourif, Jordan Gavaris, Danielle Bisutti, A Martinez

Regizor: Don Mancini [a mai regizat: Seed of Chucky(2004)

Buget: 5.000.000 $

Premii:
- Young Actress age 11 or younger in a Made for Television/Straight to Video Feature Leading Role (Summer H. Howell), The Joey Awards, Vancouver 2014

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 58/100


Dupa moartea misterioasa a mamei sale, Nica incepe sa banuiasca ca papusa roscata cu care se joaca nepoata sa este cheia recentelor varsari de sange si a haosului.

 Era timpul pentru un nou film cu Chucky. Trecuse destul de mult timp de la precedentul si aceasta nisa de filme cu papusi ucigase nu este acoperita de nici o alta franciza. Bineinteles ca intriga este la fel de lipsita de sens ca de obicei, dar e al naibii de distractiva. Macar de aceasta data se incearca o explicatie puerila despre motivele care au dat viata papusii psihopate. Cred ca aceasta serie este placerea vinovata a tuturor celor care au copilarit la  inceputul anilor '90.

Distributia nici nu conteaza. Era clar ca nu vom vedea interpretari sensibile. Nu poti fi credibil cand trebuie sa fii victima unei papusi cu maini de bebelus care are o treime din inaltimea ta, cu toate ca ma astept ca pe Fiona Dourif sa o mai vad si in alte filme. In ceea ce priveste papusa, cred ca de 25 de ani nu mai sperie pe nimeni, ba chiar cred ca a devenit cu timpul personajul pe acre spectatorii vor sa il vada invingator.

Producatorii nici nu s-au mai obosit sa dea drumul in cinematografe acestui al cincilea film al seriei si cred ca a fost decizia potrivita. Este un film dedicat fanilor; nu isi mai atrage simpatizanti noi acum. Chiar si judecant obiectiv si nu doar sentimental, acest film este un pas mare inainte al francize, de la precedentul. Dispare putin umorul si se regaseste partial ramura infricosatoare. Daca sunteti nostalgic nu trebuie sa il ratati si vedeti ca este o scena si dupa genericul de final.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!