vineri, 5 august 2016

Banlieue 13 (2004)

Gen: Actiune

Distributie: Cyril Raffaelli, David Belle, Tony D'Amario, Bibi Naceri, Dani Verissimo-Petit

Regizor: Pierre Morel [a mai regizat: The Gunman(2015), From Paris with Love(2010), Taken(2008)]

Buget: 12.000.000 euro
Incasari: 10.000.000 $

Premii:
- Best Foreign Action Trailer, Golden Trailer Awards, 2006

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 70/100

In ghetourile Parisului un politist sub acoprire si un fost criminal se infiltreaza pe teritoriul unei bande de cartier pentru a dezamorsa o bomba.

 Din cand in cand o mai nimeresc si francezii in tentativa lor de a se ridica la nivelul filemlor de actiune Hollywoodiene. Acesta esta chiar bun, dar chiar asa bun cum este tot are un aer de naivitate. Acelasi aer de naivitate pe care il avem si in Taxi. In urma cu ceva timp am vazut Brick Mansion, a carui recenzie o gasiti aici. Avand si avantajul originalitatii acesta este intr-adevar mai bun. Sunt scene de actiune foarte palpitante si tot filmul este extrem de dinamic, fara drame inutile, povesti de dragoste sau alte lucruri care sa iti distraga atentia; doar actiune.

Distributia imi este partial familiara. David Belle a jucat si in varianta americana filmului. Nu am inteles de ce ar accepta sa faca cineva de doua ori acelasi rol. Cert este ca a avut prestatii bune in ambele filme si in ambele isi face singur cascadoriile. Toti actorii de aici au avut interpretari decente, dar fara sa iasa prea mult in evidenta. Altele au fost lucrurile care au contat de aceasta data.

La o analiza amanuntita vedem ca intriga nu este cine stie ce. Din fericire, regizorul, debutant la momentul cand a facut acest film, a stiut exact ce face. A scurtat filmul sub 90 de minute si l-a suprapopulat cu scene de actiune. Asta il face foarte dinamic si nu ai timp sa te gandesti la lucrurile acre nu se potrivesc. Poate de aceea a ajuns apoi direct la Hollywood. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!