luni, 1 august 2016

Dark Shadows (2012)

Gen: Fantastic

Distributie: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Helena Bonham Carter, Jackie Earle Haley

Regizor: Tim Burton [a mai regizat: Big Eyes(2014), Frankenweenie(2012), Alice in Wonderland(2010), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street(2007), Corpse Bride(2005)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 328.000.000 $

Premii:
- Film Music, BMI FIlm & TV Awards, 2013
- Favorite Movie Actor, Kids Choice Awards, USA 2013

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 55/100

Un vampir incarcerat, Barnabas Collins, seste eliberat si se intoarce in casa sa natala, unde urmasii sai disfunctionali au nevoie de protectia sa.

 Plecand de la premisa ca o vrajitoare ancestrala si un vampir invarsta de secole se lupta pentru suprematia de a face conserve intr-un orasel, era clar ca acest film nu avea cum sa se ia in serios. Exista destul umor de calitate si autoironie cat sa mentina interesul ridicat, dar si efecte decente. Totusi, parca lipseste ceva, nu stiu exact ce, dar nu am putut scapa de senzatia de potential irosit.

Cu o asemenea distributie, acest film ar fi trebuit sa fie memorabil, dar a fost doar bunicel. Nici unul din numele uriase nu a avut vreo prestatie remarcabila. Chiar si Johnny Depp a fost mult mai retinut in nebunia sa, decat ne-a obisnuit in alte roluri. Doar Eva Gren si poate Chloe Grace-Moretz s-au straduit mai mult, dar eforturile lor sau nu au fost suficiente.  Impresia pe care mi-au lasat-o interpetarile este aceea de lucru facut doar pentru ca trebuie.

Actiunea filmului se desfasoara in 1972, ceea ce a asigurat o coloana sonora cel putin interesanta. Cinematografia a fost foarte buna; se vede ca Tim Burton este obisnuit cu astfel de filme "negre". Nu cred ca acest film va face parte dintr-o colectie, dar as spune ca merita vazut. Daca urmeaza un sequel, pentru acre finalul a lasat suficient loc, s-ar putea sa se transforme intr-o franciza interesanta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!