miercuri, 10 august 2016

Dances with Wolves (1990)

Gen: Drama

Distributie: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene, Rodney A. Grant, Floyd 'Red Crow' Westerman

Regizor: Kevin Costner [a mai regizat: Open Range(2003), The Postman(1997)]

Buget: 22.000.000 $
Incasari: 640.000.000 $

Filmul a obtinut 50 de premii, printre care:
- Best Picture, Premiile Oscar, SUA 1991
- Best Director, Preiile Oscar, SUA 1991
- Best Writing, Screenplay Based on Material from Another Medium, Premiile Oscar, SUA 1991
- Best Cinematography, Premiile Oscar, SUA 1991
- Best Sound, Premiil Oscar, SUA 1991

Nota Gealapa: 8.40
Metascore: 72/100

Locotenentul John Dunbar, exilat intr-un post de frontiera vestic in timpul Razboiului Civil, se imprieteneste cu lupii si indienii, devenind indezirabil printre colegii sai soldati.

 Cand cineva spune dupa un film de astazi ca "nu se mai fac filme cum se faceau odata", la astfel de filme se refera. Fara briz-brizuri, fara floricele, doar o poveste puternica ecranizata magistral. Cinematografia este excelenta chiar si pentru standardele de azi, nu doar pentru anii '90. Filmul a durat trei ore pe care nu le-am simtit cum au trecut. Trebuie sa faca parte in orice colectie si a se predea la scoala de facut filme.

Distributia nu este asa impozanta la prima vedere. In afara de Kevin Costner, n-as putea spune ca ma da pe spate vreun nume, dar pentru a pastra autenticitatea, s-a sacrificat acest aspect. Din fericire nu s-a observat, pentru ca am vazut doar interpretari excelente. Cred ca as fi inteles ce vor oamenii aia si daca nu aveam subtitrari, atat de expresivi erau, iar despre Kevin Costner nu pot sa spun decat ca sunt de parere ca asta e filmul care l-a pus cu adevarat pe harta marilor nume de la Hollywood.

Este o poveste epica pe care nu o veti uita, fie ca va place, fie ca nu. Este despre dragoste, loialitate, prietenie si descoperirea sinelui. Aceasta a fost si prima experienta ca regizor a lui Kevin Costner, dar nu s-a simtit deloc lipsa de experienta si nu inteleg de ce nu a regizat mai multe filme. Peisajele sunt superbe, muzica e captivanta iar indienii sunt atat de autentici ca nu iti poti lua privirea de la ei. As spune ca merita sa il vedeti fie si numai pentru a intelege o particica tragica de istorie. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!