luni, 22 august 2016

Mutant Chronicles (2008)

Gen: Actiune

Distributie: Thomas Jane, Ron Perlman, Devon Aoki, Sean Pertwee, Benno Furmann

Regizor: Simon Hunter [a mai regizat: Lighthouse(1999)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 9.000.000 $

Nota Gealapa: 5.75

Mitch Hunter, un soldat din secolul 28 conduce o lupta impotriva unei armate de mutanti.

Producatorii a ales un subiectinteresant, cu potential, dar foarte pretentios. Cand arunci actiunea filmului in viitorul indepartat, oamenii asteapta sa vada lucruri mai interesante decat avioane care merg cu... motorina. Din pacate, intriga ne este prezentata extrem de sumar si nici nu are cine stie ce sens. Sunt efecte bune, dar acestea apar razlet printre cele rusinos de slabe. Au fost destule scene captivante, dar si multe care m-au facut sa ma uit mai degraba la ceas, decat la monitor. Totusi, dupa ce te obisnuiesti cu stilul minimalist, filmul devine agreabil.

Distributia este chiar interesant. Sunt destui actori de categoria B, experimentati care dau o umbra de credibilitate filmului. E greu insa sa ai o interpretare memorabila cand scenariul iti da doar o mana de cuvinte si personajului tau ii lipseste logica. Asa se intampla cu toti actorii din rolurile importante ale filmului.

Simplitatea este si punctul forte dar si calcaiul lui Ahile pentu acest film. Pentru un film cu mutanti extraterestri care vor sa cucereasca planeta este mult prera superficial si lipsit de tehnologie. In schimb, este un foarte bun film de razboi si ajungi cum-necum sa empatizezi cu personajele principale. Cand spun mutanti, nu va ganditi imediat la seria X-men. Nici macar nu se apropie. Sunt doar niste antagonisti care in afara de a omori si de a fi omorati, nu prea fac mare lucru. As spune ca merita o vizionare. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!