luni, 6 august 2018

The Gift (2015)

Gen: Mister, Thriller

Distributie: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton, Allison Tolman, Tim Griffin

Regizor: Joel Edgerton [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 59.000.000 $

Premii: 
- Best Supporting Actor (Joel Edgerton), Fangoria Chainsaw Awards, 2016
- Best Actor (Joel Edgerton), Sitges - Catalonian International Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 77/100

Viata unui cuplu cade intr-o vrie chiuitoare cand o cunostinta din trecutul sotului le aduce cadouri misterioase si scoate la lumina un secret vechi de peste 20 de ani.

In primul rand mi-a placut ca filmul a plecat de la o idee originala. Este o poveste despre razbunare, dar expusa intr-un mod cu totul nou si usor bolnav. E drept ca se urneste cam greu deloc, dar dupa un inceput lent tensiunea creste in a doua parte a filmului la cele mai inalte cote si conduce la un final plin de incertitudini care nu ofera nici un fel de inchidere indiferent cu care dintre personajele principale empatizeaza un spectator.

Distributia este buna si am gasit agreabile prestatiile a doi actori care de regula imi sunt destul de antipatici. Cand spun asta ma refer la Joel edgerton si Jason Bateman, ambii prea pretentiosi si pini de ei pentru gustul eu, dar de data asta au oferit interpretari solide si au avut o chimie foarte buna. Rebecca Hall in schimb, a fost absolut mediocra, iar cu astfel de prestatii nu va reveni prea curand la popularitatea de alta data.

Filmul a fost scris si regizat tot de Joel Edgerton, iar pentru o prima experienta regizorala trebuie sa spun ca a facut o treaba foarte buna. Scenariul a fost si el foarte bun. Desi abordeaza mai multe teme, reuseste sa ofere si o poveste structurata cum trebuie. Premisa este ca actiunile din trecut iti vor afecta negresit viitorul. Mi-a placut cum s-a folosit de spatiile inchise pentru a amplifica tensiunea si asta este un aspect important, pentru ca tensiunea este singura arma a acestui film. As spune ca este o varianta mai light de Cape Fear. Nu pot spune ca a atins maretia, dar este un film solid si bine facut pe care il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!