miercuri, 29 august 2018

Lamb (2015)

Gen: Drama

Distributie: Ross Partridge, Oona Laurence, Jess Weixler, Tom Bower, Scoot McNairy

Regizor: Ross Partridge [a mai regizat: Interstate 84(2000)]

Incasari: 15.000 $

Premii:
- Best Feature - Jury Award, Hell's Half MileFilm and Music Festival, 2015
- Best Film - Independent Visions Award, Sarasota Film Festival, 2015
- Best Film - Ultra Indie Award, Woodstock Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 62/100

Un barbat intalneste o fetita intr-o parcare si incearca sa o ajute sa evite un destin nefast, aratandu-i frumusetea lumii ce o inconjoara. Cei doi pleaca intr-o calatorie care ii va zgudui pe amandoi in feluri la care nu se asteapta.

Acest film emana pe intreaga sa durata un aer bizar si bolnav, mai prezent chiar in multe filme mult mai grafice pe care le-am vazut. Desi nu se intampla nimic senzational, un fior imoral este omniprezent din primul pana in ultimul minut. Cred ca tocmai asta si lipseste pentru a fi un film cu adevarat bun. O consumare a tensiunii care se acumuleaza permanent, dar nu este eliberata in nici un fel si nu ni se ofera un deznodamant clar.

Este un film de mana a doua care si-a depasit putin conditia si in acre Ross Partridge, un nume din linia a doua, daca nu chiar a treia a industriei, este one man show, pentru ca el a scris si regizat filmul si s-a distribuit si in rolul principal. Interpretarea lui insa nu este una neaparat buna, dar este decenta. mult mai buna a fost colega lui de platou, Oona Laurence, pe care nu am mai vazut-o in filme si care la o varsta extrem de frageda a oferit o interpretare surprinzator de credibila.

Am vazut practic un Lolita fara partea sexuala, chiar daca autorul romanului care a inspirat filmul sustine ca nu a citit acea carte. Pana la urma, nu pot sa explic prea coerent cum reuseste acest film sa fie destul de agreabil. In afara de niste tensiune si un oarecare suspans, nu prea ofera nimic. Nici macar dialogul nu m-a dat pe spate. Ma gandeam in timp ce il urmaream ca daca un film imi punea in fata fix aceleasi optiuni, dar imi spunea in intriga ca cei doi protagonisti sunta tata si fiica, nu as fi vazut absolut nimic gresit si acel sentiment de imoralitate nu ar fi existat vreodata, dar un mic detaliu te poate face sa ai pareri extrem de diferite despre un lucru, exact ca in pozele acelea in care cineva vede un iepure si altcineva o femeie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!